19.4 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023

Descoperiri despre viața de apoi, făcute de un oncolog american la pacienți recuperați din moarte clinică: „Ei simt că celălalt tărâm este adevărata lor casă”

Publicat peJeffrey Long este un oncolog radioterapeut în Kentucky care a studiat experiențele pacienților din apropierea morții. Medicul a fondat și Near-Death Experience Research Foundation.

Medicul Jeffrey Long a studiat peste 5.000 de experiențe din apropierea morții ( Neard Death Experience – NDE).

„În urmă cu 37 de ani, eram rezident oncolog și învățam cum să tratez cel mai bine cancerul folosind radiații . Acestea au fost zilele de dinaintea internetului, așa că mi-am făcut cercetările în bibliotecă. Într-o zi, răsfoiam un volum mare din Jurnalul Asociației Medicale Americane când am dat peste un articol care descrie experiențe în apropierea morții . 

M-am oprit. Toată pregătirea mea medicală mi-a spus că ești fie în viață, fie mort. Nu a existat nicio cale de mijloc. Dar deodată, citeam despre un cardiolog care descriea pacienți care au murit și apoi au revenit la viață, raportând experiențe foarte distincte, aproape incredibile. 

Din acel moment, am fost fascinat de experiențele în apropierea morții sau NDE. Eu definesc o experiență în apropierea morții ca pe cineva care este fie în comă, fie mort clinic, fără bătăi ale inimii, având o experiență lucidă în care vede, aude, simte emoții și interacționează cu alte ființe. A afla mai multe despre aceste experiențe mi-a schimbat fundamental viziunea asupra universului”, a povestit medicul pentru Business Insider.  

Experiențele pacienților care au fost în moarte clinică au lucruri în comun

După finalizarea rezidențiatului, medicul a înființat Near-Death Experience Research Foundation. A început să colecteze povești de la oameni care aveau NDE( n.r: near deth experience) și să le evalueze.

„Mi-am făcut opinii bazate pe dovezi și am intrat în acest domeniu ca un sceptic. Dar în fața dovezilor copleșitoare, am ajuns să cred că există, cu siguranță, o viață de apoi. 

Nu există două NDE-uri la fel. Dar pe măsură ce am studiat mii, am văzut un tipar consistent de evenimente apărând într-o ordine previzibilă. Aproximativ 45% dintre persoanele care au  NDE raportează o experiență în afara corpului. Când se întâmplă acest lucru, conștiința lor se separă de corpul lor fizic, de obicei plutind deasupra corpului. Persoana poate vedea și auzi ceea ce se întâmplă în jurul său, ceea ce include de obicei încercări frenetice de a o reînvia. O femeie a raportat chiar că un medic a aruncat o unealtă pe podea când a luat-o pe cea greșită – ceva ce doctorul a confirmat mai târziu. 

După experiența în afara corpului, oamenii spun că sunt transportați într-un alt tărâm. Mulți trec printr-un tunel și experimentează o lumină puternică. Apoi, sunt întâmpinați de cei dragi decedați, inclusiv de animale de companie, care sunt în floarea vieții lor. Majoritatea oamenilor raportează un sentiment copleșitor de iubire și pace. Ei simt că acest celălalt tărâm este…Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri