17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024

Detaliul banal pe care nu trebuie să-l ignorăm atunci când cumpărăm o pereche de ochelari de soare | Medic: „Sunt multe riscuri”

Publicat pe



De multe ori privim ochelarii de soare doar ca pe un accesoriu la modă, uitând de multiplele riscuri la care sunt expuşi ochii dacă nu sunt protejaţi în mod corect de radiaţiile UV.

Medicul oftalmolog Ștefan Pricopie a vorbit, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, despre ce afecţiuni oftalmologice poate provoca expunerea îndelungată la soare.

„Sunt multe riscuri aduse de expunerea la soare fără protecţie. Un risc ar fi faptul că avem o piele foarte subțire în această zonă perioculară și atunci aproximativ 50% din cancerele de piele sunt în zona perioculară. În mod special pleoapa inferioară este mai expusă. 

De asemenea, retina poate suferi. Putem să facem degenerescență maculară, o patologie care duce la scăderea vederii. Nu înseamnă că nu o putem face și altfel, dar expunerea solară potențează această patologie. De asemenea, sunt și alte patologii care sunt inestetice. Sunt niște țesuturi care pot…



Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri