20.6 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

Dezastru în Harkov. Doi oameni au murit după ce un bloc de 4 etaje a fost distrus. GALERIE FOTO

Publicat peUn bombardament al armatei ruse s-a soldat luni cu doi morţi şi un rănit la Harkov, în nord-estul Ucrainei, a anunţat parchetul regional, citat de AFP.

„În urma tirurilor de artilerie ale agresorului, un imobil a fost distrus şi mai multe clădiri au fost avariate”, a indicat serviciul de presă al parchetului regional Harkov, precizând că „două persoane au decedat”, iar „una este rănită”, identitatea lor stabilindu-se în prezent.

O anchetă a fost deschisă de către parchetul regional în cazul acestor decese şi distrugeri.

Agenţiile de presă ucrainene transmit că, în urma bombardamentului, în centrul oraşului Harkov a fost distrus aproape complet un bloc de apartamente de patru etaje. Imobilul era situat lângă Administraţia regională din Harkov, care a fost atacată de forţele ruse cu o rachetă de croazieră Kalibr la 1 martie.

La scurt timp, parchetul a anunţat că un adolescent de 15 ani a fost ucis de o schijă în urma unui bombardament care a lovit o grădiniţă din Ciuguev, o localitate situată la 40 km sud-est de Harkov.

Aproximativ 150.000 de persoane evacuate prin coridoare umanitare în Ucraina

Aproape 150.000 de persoane au putut să părăsească regiunile bombardate datorită coridoarelor umanitare de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, a afirmat luni un înalt responsabil ucrainean, citat de AFP.

„Am stabilit 26 de coridoare umanitare. Datorită acestora, un număr foarte mare de persoane au putut fi evacuate cu autobuzele. Putem spune că este vorba de aproximativ 150.000 de persoane”, a declarat şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale ucrainene Kirilo Timoşenko, citat de agenţia de presă Interfax-Ukraina.

Coridoare umanitare au fost instituite în regiunea Kiev, la Sumî (350 km nord-est de capitală), Harkov, în nord-estul ţării, şi Zaporojie (est), a detaliat Timoşenko.

Într-un mod similar, în regiunile Doneţk şi Lugansk, două regiuni separatiste proruse din estul Ucrainei, astfel de coridoare le-au permis civililor să fugă din calea luptelor, a asigurat el.

La Mariupol, port strategic asediat de trupele ruse, un convoi de circa 160 de maşini a putut părăsi oraşul luni printr-un coridor umanitar spre Zaporojie, potrivit municipalităţi acestui oraş din sud-estul Ucrainei.

Timoşenko a confirmat că oamenii au putut să plece din Mariupol cu propriile autoturisme.

 Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri