16.5 C
București
marți, 30 mai 2023

Diana Șoșoacă, protagonista unei imagini care face înconjurul internetului. Cum a apărut la o petrecere a oficialilor ruși

Publicat pe


Senatoarea independentă Diana Şoşoacă a luat parte, joi, 9 februarie, la recepţia organizată de Ambasada Rusiei cu ocazia Zilei Diplomatului Rus. Imaginile cu fosta componentă a partidului AUR au făcut înconjurul internetului. Nu este prima dată când aceasta vizitează Ambasada Rusiei.

Diana Șoșoacă a luat parte la o petrecere organizată de oficiali ruși

Fosta senatoare din partidul AUR s-a numărat printre invitații la recepţia organizată de Ambasada Rusiei la București cu ocazia Zilei Diplomatului Rus și nu s-a ferit deloc chiar să se și pozeze cu alături de oficialii ruși.

Imaginile au fost făcute publice pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei în România și conform informațiilor oferite în descriere, recepția a avut loc pe data de 9 februarie, gazda evenimentului fiind ambasadorul Valery Kuzmin.

Ambasada a dezvăluit că în cadrul evenimentului au fost expuse fotografii „dedicate Operaţiunii Militare Speciale a Rusiei în Ucraina (OMS), misiunii umanitare a Rusiei în regiunile Donbas, Zaporojie şi Herson”. Totodată, au fost prezentate și imagini dedicate „aniversării a 210 de ani de la Victoria în Războiul Patriotic”.

Diana Șoșoacă a luat parte la o petrecere organizată de oficiali ruși

Potrivit Ambasadei Rusiei, la recepție au fost prezenți „reprezentanți ai corpului diplomatic, ai Parlamentului României, ai mai multor agenții guvernamentale, medii de afaceri, mass-media, ONG-uri, oameni de știință și de cultură, precum și compatrioți”.

A mai vizitat Ambasada Rusiei și în urmă cu un an

În martie 2022, senatoarea s-a aflat printre cei patru politicieni care s-au întâlnit cu ambasadorul Rusiei, Valery Kuzmin, pe tema Memoriului privind Neutralitatea României, Pacea de la Bucureşti. Vorbim aici despre deputaţii Dumitru Coarnă, Mihai Lasca şi Francisc Tobă, care i-au transmis ambasadorului rus dorinţa de neutralitate a României şi disponibilitatea de a media negocieri de pace la Bucureşti.

Două luni mai târziu, şase parlamentari, între care Diana Şoşoacă şi Dumitru Coarnă, au cerut, într-o scrisoare deschisă adresată mai multor instituţii, între care SRI şi SIE, să fie făcute „demersuri diplomatice” pentru „negocieri în vederea încetării ostilităţilor” din Ucraina.

„Odată ce acceptăm să trimitem muniţie de război în Ucraina, (…) ne constituim în parte beligerantă”, spuneau ei. Hackerii pro-ruşi din gruparea Killnet au apreciat ceea ce ei au scris şi au postat o fotografie cu Diana Şoşoacă. Ulterior, în noiembrie 2022, senatoarea a sărbătorit Ziua Unității Naționele a Rusiei, la ambasada de la București.

Sursa: www.impact.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri