5.7 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022

DIICOT are un nou sediu în centrul Capitalei / Noul sediu a costat aproximativ 17 milioane de euro

Publicat pe


Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care urmează să aniverseze, în curând, 18 ani de activitate, are un nou sediu în centrul Capitalei, relatează Agerpres.

La momentul festiv au participat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, procurorul general Gabriela Scutea, reprezentanţi ai Curţii Constituţionale a României, Consiliului Superior al Magistraturii, instituţiilor judiciare şi de aplicare a legii şi ai administraţiei publice locale, precum şi membri ai Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti şi Ambasadei SUA, alături de reprezentanţi ai societăţii civile din România şi SUA, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, noul sediu a costat aproximativ 17 milioane de euro, clădirea fiind un spaţiu adecvat pentru personalul DIICOT, pentru justiţiabili, precum şi pentru toţi participanţii la efectuarea urmăririi penale implicaţi în realizarea actului de justiţie.

Proiectul a fost finanţat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Public, şi a urmărit implementarea prevederilor noului Cod penal şi ale noului Cod de procedură penală, fiind amenajate camere de anchetă, spaţii pentru arhiva generală şi curentă pentru activitatea de grefă, precum şi zone destinate documentelor clasificate, se explică în comunicat.

De asemenea, spaţiul pentru infrastructura IT este amenajat în acord cu obiectivele strategice naţionale de digitalizare a sistemului judiciar.

Citește și…Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri