4.1 C
București
marți, 5 decembrie 2023

DIICOT, schemă suplimentară. Mai mulți procurori pentru dosarele de droguri!

Publicat peMinistrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat că Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) va beneficia de încă 25 de procurori care se vor ocupa de „fenomenul drogurilor”.

„Structura DIICOT este una care are vreo 240 de procurori în total. În secţia legată de antidrog erau 14, acum sunt 16 procurori. Ieri, ca urmare a discuţiei de săptămâna trecută pe care am avut-o cu preşedintele României, cu premierul, cu şefii din sistemul judiciar, eu, în calitate de ministră a Justiţiei, cu toţi colegii din executiv şi legislativ, ne-am aliniat pe nişte concluzii. Una dintre ele a fost aceasta: are DIICOT nevoie de schemă suplimentară pe tematică drog? Categoric da. Are nevoie de resurse financiare şi de tehnică suplimentară? Categoric da. Bun, atunci, doamna procuror Albu (procurorul-şef al DIICOT – n.r), vă rog să îmi înaintaţi soluţia. Mi-a transmis ieri acest momorandum – 25 de procurori care se vor ocupa de fenomenul drogurilor”, a declarat Gorghiu la la un post Tv.

Ea a precizat că opt procurori din cei 25 vor activa în Capitală.

„Vor fi repartizaţi în felul următor: opt procurori pe Bucureşti. Se vor concentra pe zona Bucureşti-Ilfov. Va fi un birou teritorial pentru traficul stradal. Sunt cazuri zilnice – traficantul de la colţul şcolii, traficantul din şcoală, pliculeţele de lângă magazin. Sunt sumedenie de cazuri de trafic stradal, motiv pentru care cred că aceşti opt procurori vor avea foarte mult de muncă”, a spus Gorghiu.

Ministrul Justiţiei a adăugat că un alt procuror va merge la Constanţa, unde în acest moment există un singur anchetator DIICOT pe portul Constanţa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.

Sursa: www.cotidianul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri