1 C
București
luni, 6 februarie 2023

Directoarea lacomă de la ICR Londra e fiică de fost lider mason / Catinca Nistor a fost șefă și la Teatrul Bulandra, pusă de Gabriela Firea. Ea a furat bani de la teatru, înainte de a fi dată afară de actori (VIDEO)

Publicat peActrița Catinca Maria Nistor, directoarea Institutului Cultural Român (ICR) din Londra, cea pentru care statul român plătește o chirie de 6.500 de lire sterline pe lună pentru că ea n-a vrut să stea într-un apartament gratuit, la fel ca predecesorii săi, este fiica fostului șef al Masoneriei de Rit scoțian.

Catinca Nistor a ajuns în funcție fără concurs, fiind numită de Parlament la capătul unei audieri în Comisie în care s-a făcut de râs. Nu a vrut să spună ce planuri are din această funcție și i-a mai și mințit pe membrii Comisiei că a absolvit London School of Economics, deși doar ar fi participat la trei cursuri la Școala de Vară a acestei prestigioase instituții de învățământ. La vremea respectivă, USR a protestat public față de numire și a pus înregistrarea audierilor pe internet.

Anterior, Catinca Nistor a fost directoare la Teatrul Bulandra, pusă de Gabriela Firea, pe când aceasta era primar general al Capitalei. N-a rezistat prea mult în funcție. Actorii de acolo au protestat public, atât de incompetentă era. Mai rău, ea a fost prinsă că și-a însușit bani necuveniți, fiind condamnată în primă instanță să returneze aproape 7.000 de euro, informează ziariștii.com.

Cum a decurs audierea în urma căreia Catinca Nistor a ajuns șefă la ICR Londra

„Bună ziua tuturor, mă numesc Catinca Maria Nistor, absolventă a Facultății de Drept, absolventă a London School of Economics, absolventă a Universității Naționale de Teatru și Cinematografie, absolventă și a cursului de manager cultural organizat de Ministerul Culturii”, a spus Catinca Maria Nistor (34 de ani) la audierea din Parlament în urma căreia a fost numită șefă la ICR.

Ea a fost propusă în funcție de Liviu Jicman, omul PNL plasat astă-toamnă în funcția de președinte al Institutului Cultural Român.

Tânăra a mințit când a spus că a absolvit London School of Economics. Ulterior, ea a susținut că are atestate care arată că ar fi participat la trei cursuri la Școala de Vară a instituției.

Mai mult, Catinca Maria Nistor n-a știut să spună nici măcar două obiective pe care și le propune din funcția de director al ICR Londra: „Eu am niște idei, dar nu vreau să vorbesc”.

Chiar și așa, fata a obținut funcția. USR a protestat și a pus înregistrarea cu audierea pe internet:

Catinca Nistor, dezastru la conducerea Teatrului Bulandra, funcție în care a fost pusă de Firea

Acum câțiva ani, Catinca Nistor a fost directoare la Teatrul Bulandra. Fusese numită în funcție de Gabriela Firea, la acea vreme primar general al Capitalei.

Numai că tânăra a condus teatrul atât de prost încât n-a durat mult și actorii au organizat un protest public.
Nistor a și fost prinsă că și-a însușit necuvenit bani ai teatrului, a fost dată în judecată și condamnată în primă instanță să returneze aproape 7.000 de euro.

Catinca Nistor e fiica fostul lider al Lojei Masonice de rit scoțian

Potrivit Culturaladuba.ro, Catinca Nistor e fiica actorului Stelian Nistor, fostul lider al Lojei Masonice de rit scoțian, care are sediul central chiar la Londra.

Stelian Nistor a deținut inclusiv președinția Conferinței Mondiale a Ritului Scoțian prin Suveranul Mare Comandor, în grad 33 și Ultim.

Amintim că după ce jurnaliștii de la Libertatea au dezvăluit că statul român plătește 6.500 de lire pe lună chirie pentru Nistor, căci ea n-a vrut să stea în apartamentul gratuit, Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a dispus rezilierea contractului de închiriere „în perioada imediat următoare”, iar Nistor să se mute în locuința gratuită. De asemenea, acesta a dispus verificarea situației tuturor contractelor similare.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri