4.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

Directorul Aeroportului Internațional Cluj:„Pandemia a afectat transportul aerian, dar sperăm să recuperăm traficul de pasageri într-un timp cât mai scurt”

Publicat peÎn actualul context geo-politic și având în vedere pandemia Covid-19, care a afectat grav transportul  aerian, directorii aeroporturilor din România și-au dau întâlnire la București la Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România. 

Evenimentul, ajuns la ediția 30, care se desfășoară în perioada 26-27 Mai 2022, reunește peste 150 de participanți din țară și străinătate și reprezintă cel mai important eveniment din  industria aviației civile din România.  

Conferința Asociației Aeroporturilor din România urmărește identificarea oportunităților de  cooperare cu factorii de decizie din domeniul aviației civile pentru implementarea unor strategii și a  unor măsuri concrete de sprijin pentru dezvoltarea transportului aerian din România și a redresării  traficului aerian. Totodată, conferința are ca scop crearea unui schimb de experiență, de bune practici  și de cunoștințe între reprezentanții aviației civile din România și din străinătate.  

Pandemia Covid-19 a afectat transportul aerian la nivel internațional, dar sperăm să recuperăm  traficul de pasageri într-un timp cât mai scurt. Cel mai probabil, traficul de pasageri va înregistra  valorile din 2019, de dinaintea pandemiei, în anul 2024. Deocamdată, din datele pe care le avem în  acest moment, traficul de pasageri pe aeroporturile din România reprezintă 75% din traficul  înregistrat în 2019. Pe primele 4 luni, în România au fost în total aproximativ 4,9 milioane de  pasageri, iar în aceeași perioadă a anului 2019 s-au înregistrat 6,5 milioane de pasageri. 

În  contextul reluării traficului de pasageri, atragerea de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii  este una din principalele priorități pentru aeroporturi. De asemenea, colaborarea cu celelalte  instituții care au atribuții în aviația civilă este extrem de importantă în vederea implementării  regulamentelor internaționale și naționale pentru îmbunătățirea serviciilor oferite pasagerilor și  pentru creșterea gradului de securitate și siguranță pe aeroporturi”, a declarat David Ciceo,  președintele Asociației Aeroporturilor din România și directorul general al Aeroportului Cluj.

Tema evenimentului din acest an este Transportul Aerian în Contextul Pandemiei Covid -19, iar  lucrările conferinței sunt conduse de domnul David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din  România și directorul general al Aeroportului Internațional Cluj. 

La ediția din acest an a Conferinței A.A.R., participă Ministrul Transporturilor, dl. Sorin Grindeanu,  dl. Bogdan Mîndrescu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, domnul Mihai Precup, secretar  de stat în Ministerul Finanțelor, reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării, precum și directorul general al Autorității Aeronautice Civile Române, dl. Nicolae Stoica, directorul general al  ROMATSA, dl. Marius Cojoc, directorii generali ai aeroporturilor din România, reprezentanți ai  Serviciului Român de Informații, Poliției de Frontieră și ai companiilor aeriene, precum și specialiști ai companiilor cu activitate în industria aviației civile din țară și din străinătate. Sursa: www.stiridecluj.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri