1 C
București
luni, 6 februarie 2023

Discursul pro-Putin al președintelui Parlamentului ungar: ”Rusia a fost târâtă în acest război”

Publicat peMiercuri, 21 Decembrie 2022, ora 23:24

1678 citiri

Președintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, a declarat, într-un interviu acordat postului de radio InfoStart, că Rusia este o victimă a Occidentului.

Oficialul de la Budapesta consideră că Occidentul a greșit când a încercat ”să scoată Ucraina de sub sfera de influență a Rusiei”

Întrebat dacă Rusia ar putea colabora cu țările occidentale și dacă ar fi ”de încredere”, având în vedere că a invadat Ucraina, președintele Parlamentului Ungariei a răspuns:

”Desigur, să nu înțelegem greșit, nicio lege internațională sau morală nu poate absolvi Rusia de responsabilitatea agresiunii. Cel care trage primul glonț este în principiu cel responsabil. Dar trebuie să vedem și faptul că, de decenii, Rusia nu numai că este împinsă departe de fostele teritorii ale imperiului, dar a simțit și că asta nu este de ajuns pentru Occident, care împinge din ce în ce mai aproape de teritoriile Rusiei, și cred că Occidentul a făcut o greșeală strategică când a încercat nu doar să scoată Ucraina de sub sfera de influență a Rusiei, dar și să o transforme într-o bază militară înarmată împotriva Rusiei.”

Laszlo Kover a adăugat că ”liderii Rusiei au simțit că nu mai pot da înapoi”, explicând că ”atât Rusia cât și Ucraina au fost târâte în acest război de niște interese care nu vor face ca viitorul celor două țări să fie luminos”, potrivit Digi24.

El a vorbit și despre lipsa de unitate a țărilor din Europa Centrală și de Est, spunând că au păreri diferite despre invazia din Ucraina.

”Statele baltice, Polonia și România simt clar că sunt susținute de SUA și încearcă să-și impună politicile și în celelalte țări, adică să le convingă să rupă definitiv relațiile cu Rusia. Liderii politici din Cehia, Slovacia și Ungaria sunt mai pro-pace. Ar trebui să ne așezăm la masă și să înțelegem punctul de vedere al celuilalt, dar un război nu este un timp pentru rațiune, respect și calm, deși acestea sunt cele mai necesare. Noi încercăm să atragem atenția asupra efectelor negative pe termen lung care vor fi din cauza neînțelegerilor între țările din Europa Centrală”, a spus Kover.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri