-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Discuția secretă la Institutul Liszt-Centrul Cultural Maghiar București

Publicat pe            Pe 21 și 22 septembrie, de la ora 19.00, va avea loc a patra iterație din 2023 a formulei DS. După Timișoara și Arad la începutul lui iunie și după coorganizarea Festivalului de Poezie Gellu Naum la Muzeul Național al Literaturii Române de la sfârșitul lui iulie, Discuția secretă  (DS) revine în capitală. Aici, gazda evenimentelor din cele două zile de program va fi Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București.

Ca și la celelalte ediții sau evenimente DS, programul se concentrează pe literatura română nouă și pe literaturile scrise de autori născuți în România care scriu în alte limbi decât cea română.

Programul, care începe la ora 19.00 în fiecare din cele două seri, include obișnuitele lecturi și conversații cu autorii invitați, un performance (Albia Lidiei cu Cosmina Moroșan și Anticorp Solar) și prezentarea celei mai recente antologii bilingve DS: Lumea asta-i 66% Atunci și 33% Acum / Ez a világ 66% Akkor és 33% Most. Antologia a apărut în iunie 2023 la OMG Publishing și conține prozele a doisprezece autori, șase de limbă română și șase de limbă maghiară din Transilvania.

Astfel, programul celor două seri este următorul:

Joi, 21 septembrie, de la ora 19.00, lecturi de poezie și proză:

Cristina Alexandrescu, Adelina Pascale, Kata Győrfi, Lavinia Braniște, Răzvan Andrei, Cosmina Moroșan

Vineri, 22 septembrie, de la ora 19.00,

prezentarea antologiei DS Lumea asta-i 66% Atunci și 33% Acum / Ez a világ 66% Akkor és 33% Most și lecturi:

Cătălin Lazurca, Szántai János, Mihai Duțescu, Márton Evelin, Deniz Otay, Dmitri Miticov

performance:

Albia Lidiei cu Cosmina Moroșan și Anticorp Solar

Organizatorii își doresc ca programul, așa cum se întâmplă de obicei la DS, să se desfășoare în aer liber, în curtea instituției gazdă. În cazul în care vremea nu va permite asta, evenimentele vor avea loc în interior. Intrarea este liberă.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.

Sursa: www.cotidianul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri