15.9 C
București
luni, 20 martie 2023

Discuţie incredibilă între un poliţist de la Rutieră şi un şofer român. Ce a făcut cetăţeanul când i s-au luat plăcuţele de înmatriculare: „Aşa aţi fost învăţaţi”

Publicat peÎn Italia, majoritatea șoferilor știu că există anumite numere de înmatriculare, denumite ,,targa prova” și este o plăcuță care poate fi utilizată pentru vehiculele care circulă pe șosea pentru cerințe legate de teste tehnice, experimentale sau de construcție, demonstrații sau transferuri, dar și din motive de vânzare sau de echipare. Se pare că un șofer cu astfel de numere a avut probleme în Timișoara, iar totul a degenerat într-o discuţie incredibilă între un poliţist de la Rutieră şi şoferul român.

Legislația italină și numerele de înmatriculare ,,targa prova

Italia are o legislație puțin aparte de cea româenască, dar ca stat mebru în UE, numele de înmatricualre emise, alătir de care trebuie să fie przentă și o asigurare, pot fi valabile în toate celelalte state membre din Uniunea Europeană. Aceste plăcuțe de înmatriculare se obțin în urma unei utorizații de circulație de testare este valabilă timp de un an.

Pentru a obține autorizația de a conduce un vehicul în regim de probă, trebuie urmată o procedură birocratică specială, iar legea permite, de asemenea, posibilitatea de a transfera plăcuța de înmatriculare de testare de la un vehicul la altul, întotdeauna împreună cu autorizația corespunzătoare. Plăcuța de înmatriculare trebuie să fie amplasată în partea din spate a mașinii, iar pe durata circulației trebuie să fie acoperită de o poliță de răspundere civilă.

Statul italian a semnat mai multe acorduri pe fondu legislației rutiere cu toate statele membre UE, astfel că aceste plăcuțe de înmatriculare, atâta timp cât sunt în termenul de valabilitate de un, să fie recunoscute pe teritoriile pe care mașinile care au astel de numere de înmatriculare să poată circula fără probleme.

Vezi și: Numere de înmatriculare verzi în România. Cine le primește și ce semnifică această culoare

Discuţie incredibilă între un poliţist de la Rutieră şi şoferul român

La un control de rutină reprezentanțiiPoliției Rutiere din Timișoara aveau să oprească o dubiță cu numele de înmatriculare italiene, exact cele de care vorbeam anterior, ,,targa prova”. Numai că, deși șoferul preciza că are toate actele în regulă, inclusiv o poliță de răspundere civilă valabilă, ofițerul de poliție lua decizia de a-i retrage numerele de înmatriculare pe popria răspundere, după cum se vede și în clip, anulându-i astfel dreptul de a conduce pe teritoriul României.

La un moment dat, șoferul extrem de nervos acuză agenții de poliție, spunând „Dacă vă dădeam 50 de euro tăceați din gură. Că așa v-au învățat țiganii din Timișoara, să vă dea bani!”. Unul din agenți i-a atras atenția, spunându-i șoferului să aibă grijă ce vorbește. În cele din urmă episodul s-a termina cu șoferul lăsat pieton, numerele confiscate de poliție, și doar o discuţie incredibilă între un poliţist de la Rutieră şi şoferul român, după cum puteți vedea în clipul de mai jos.

Sursa: playtech.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri