16.8 C
București
duminică, 1 octombrie 2023

Djokovici, mai important ca valul doi endemic: Imagini incredibile cu Nole în America FOTO

Publicat pe


Când a fost exclus de la Australian Open și US Open în 2022, pe motiv că e un „pericol pentru sănătatea publică“, lui Novak Djokovici (2 ATP) i s-a „furat“ șansa de a avea două trofee de Grand Slam în plus în CV-ul său impresionant.

Novak Djokovici are certificat verde de popularitate. FOTO: Arhiva Adevărul

Pe termen lung însă, Nole a câștigat alte lucruri, mult mai prețioase decât niște titluri de Grand Slam. Și anume respectul oamenilor care au militat pentru libertatea de alegere, plus imaginea unui om cu coloană vertebrală care și-a asumat o decizie personală, acceptând consecințele aferente. Așadar, paradoxal, anomaliile pandemice l-au transformat pe Nole într-un jucător mai popular. Acum, avem încă o dovadă în acest sens, după ce sârbul s-a întors în Statele Unite, unde a fost interzis pe tot parcursul anului 2022 din cauza lipsei certificatului de vaccinare.

Deși e un obișnuit al turneului de la Cincinnati, denumit „Western & Southern Open“, având șapte finale aici – două au fost câștigate în 2018 și 2020, iar cinci pierdute în 2008, 2009, 2011, 2012 și 2105 -, de această dată, Novak a avut parte de o primire „regală“. Și a fost întâmpinat într-un mod cu adevărat special, care l-a lăsat și pe el cu gura căscată. Pentru că, nerăbdători să-l vadă în acțiune – Djokovici va debuta pe tablou abia în turul II, având bye în runda inaugurală – fanii s-au înghesuit în tribune ca să urmărească un antrenament al sârbului!

Djokovici, antrenament cu casă închisă. FOTOGRAFII: Twitter / Western & Southern Open

Djokovici, antrenament cu casă închisă. FOTOGRAFII: Twitter / Western & Southern Open

Djokovici, primire regală la Cincinnati

Djokovici, primire regală la Cincinnati

Potrivit Eurosport, din cauza faptului că n-au mai fost locuri, oamenii au stat chiar pe bordurile și balustradele de lângă teren! Când a intrat în arenă pentru a-și începe sesiunea de pregătire, Nole a crezut că a greșit terenul, după cum a mărturisit, ulterior: „A fost incredibil, ca să fiu sincer. Am glumit cu antrenorul meu și l-am întrebat dacă suntem pe terenul potrivit, pentru că am crezut că e un meci, iar noi îl întrerupem. E cu adevărat uimitor. Sunt foarte recunoscător pentru prezența atâtor oameni la antrenamente“.

Și pe rețelele de socializare, imaginile cu antrenamentul lui Djokovici, desfășurat în fața unor tribune arhipline, au stârnit comentarii remarcabile:Salutați întoarcerea regelui! Tărâmul nord-american a dus dorul acestui colos și, de aceea, aprecierea pentru revenirea sa e evidentă“.

După ce și-a terminat antrenamentul, fostul lider ATP a făcut și o „baie de mulțime“, acordând autografe, înconjurat de oamenii care și-au asumat un mare risc! Pentru că, potrivit cercetătorilor, valul doi endemic a început și numărul cazurilor de COVID-19 e în creștere. Din ce se vede pe imagini însă, e clar că s-au dus vremurile în care la modă era celebrul slogan „Stăm acasă,…Sursa: adevarul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri