17.7 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe: Tot ce avem nevoie din partea Occidentului sunt arme și sancțiuni. Restul îl facem noi

Publicat peDmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, a declarat că țara sa nu vrea de la Occident decât arme pentru ei și sancțiuni pentru Rusia. „Restul îl facem noi”, a precizat Kuleba. Un mesaj similar a transmis și președintele Ucrainei. Volodimir Zelenski a ținut să mulțumească Vestului pentru sprijinul acordat până acum, dar a precizat că e vital pentru țara sa ca acest ajutor să continue și să fie chiar mai consistent.

Dmitro Kuleba, despre negocierile Ucraina – Rusia

Ministrul ucrainean de Externe a vorbit la CNN despre negocierile cu oficialii ruși. El a spus că poziția Rusiei a suferit niște schimbări, acestea fiind determinate de rezistența armatei și civililor ucraineni și de sancțiunile care afectează economia rusă.

Totuși, Kuleba a precizat că poziția de acum a negociatorilor ruși nu e cu mult diferită.

„Trebuie să fiu clar: ambele delegații, cea rusă și cea ucraineană, sunt departe de a ajunge la un acord. (…) Dacă Ucraina va obține suficiente arme pentru a se apăra, dacă presiunea pentru sancțiuni va continua, atunci Rusia va face concesii serioase”, a ținut să sublinieze ministrul ucrainean.

Ultimele declarații ale lui Zeleneski privind negocierile Ucraina – Rusia

La rândul său, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că informațiile apărute miercuri în presa internațională privind un așa-zis draft de acord reprezintă strict poziția Rusiei.

„Priorităţile mele la negocieri sunt clare: sfârşitul războiului, suveranitate, restaurarea integrităţii teritoriale, garanţii de securitate reale pentru ţara noastră, protecţie reală pentru ţara noastră”, a explicat Zelenski.

El a cerut comunității internaționale să admită oficial că Rusia a devenit un stat terorist.

„Crimele de război ale Rusiei nu încetează. Economia Rusiei e în continuare capabilă să susțină maşinăria lor militară. Deci noi sancţiuni împotriva Rusiei sunt necesare.

Lumea trebuie să recunoască oficial că Rusia a devenit un stat terorist.

Ucraina are nevoie de sisteme de apărare aeriană, avioane, suficiente arme letale şi muniţie pentru a-i opri pe ocupanţii ruşi”, a mai afirmat președintele Zelenski.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri