9.3 C
București
luni, 27 martie 2023

Doi lătrăi de ochii lumii

Publicat peRareș Bogdan, cea mai găunoasă și zgomotoasă figură din politica țării, s-a luat de Bogdan Aurescu. A zis că l-ar demite. Corect! Chiar dacă nu contează și dacă spune prostii cu viteza vîntului, Rareș Bogdan are dreptate. Pentru starea politicii noastre externe, Bogdan Aurescu alături de coordonatorul său de la Cotroceni ar trebui demiși. Aurescu n-a fost capabil să-i pregătească lui Iohannis nici un fel de politică. Iar sibianul n-a depășit condiția datului din cap. Aurescu a fost doar cățelușul pe măsură al acestuia. Singur, primarul și profesorul mărginit de provincie nu putea face mare brînză cu un ministru care a confundat harta Germaniei cu cea a Franței.

Sigur, la Cotroceni, Rareș Bogdan a pupat clanțe și a lins la greu și nu poate sări în public la gîtul președintelui. Dar, cu un caracter și comportament de nevăstuică agitată, nu-i exclus să inițieze și o asemenea săritură peste cal, mai ales că mai are nevoie de președinte ca de o pereche de teniși rupți. La ora aceasta, Klaus Iohannis nu mai prea contează. Dar nici părerea lui Rareș Bogdan nu are nici o greutate. Este un soi de lătrat în vînt, de „fă-te că lucrezi”, de „dă-i și luptă”. El nu poate demite nici un manipulant de tramvai. Poate cel mult să-l sperie. Și, totuși, ieșirea la atac a răcănelului de Cluj are semnificația unui semnal. Cineva din preajmă i-a zis: Ia, bag-o pe asta! Și caraghiosul Batistuță, înfometat de apariții televizate, a ieșit la rampă. Probabil că la „Rotativă”, cineva din PNL vizează postul de la Externe. Este plin de excursii și de recepții simandicoase! Liberalii sunt ca un cuib de șerpi care vînează muște. Și unul vrea la Externe. Fiind un moment bun, toată gașca umblă după dregătorii și pîndește la momentele de slăbiciune ale celor căzuți din Lună.

Bogdan Aurescu este un soi de nulitate diplomatică plină de ifose, asemenea tuturor celor împăunați de merite pe care nu le au. Numai că nu există mediocru care atunci cînd își vede amenințat ciolanul să nu răspundă ca un cîine turbat. Mușcă orbește! Amenințat la ambîț, Aurescu s-a întors și l-a lovit pe caraghios la scăfîrlia identității.

”Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale”.

Bogdan Aurescu n-a zis că Rareș Bogan latră din Sputnik. Recitiți cu atenție. El a spus că „e exact ca atunci cînd sunt atacat de Sputnik”. Și nu-i așa? Cînd își bulbucă ochii și țipă ca un dement, Rareș Bogdan seamănă mai degrabă cu fasciștii germani și italieni, decît cu un propagandist rus!

Rareș Bogdan nu-i decît un lătrău politic pus pe tras sfori și pe făcut învîrteli. Caraghiosul acesta se visează și la pupitrul politicii românești, ocupat numai de prietenii săi clujeni. Colegul său de frizerie, Cozmin Gușă, ne anunță că Rareș Bogdan îl vede pe Vasile Blaga secretar general la PNL București și pe Emil Boc (primar la Cluj și ctitor de metrou) să facă naveta în Capitală și să titireze PNL București, urmînd ca morișca de bani a lui Vasile Blaga și Călin Mitică (Remar) să plătească diurna, ciorba de burtă și excursiile în țările calde.

De cîte ori ies la rampă, caricaturile noastre politice își umflă interesele și își arată slăbiciunile. Este suficient să apropii un ac de propozițiile lor umflate și totul se fîsîie.

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri