1.6 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Doliu în lumea artelor din Cluj după uciderea tinerei muziciene Beáta Molnár. Principalul suspect este iubitul ei, preparator la Universitatea maghiară Sapienția

Publicat peDetalii cutremurătoare ies la iveală în legătură cu cazul tinerei de 30 de ani, Beáta Molnár, ucisă, cu sânge rece. Iubitul său, Boné Ferenc, este principalul suspect în acest caz, fapt ce a șocat comunitatea maghiară din Cluj.

Cine este principalul suspect

Suspectul, Boné Ferenc de 43 de ani, care încă nu a fost capturat de poliție, obișnuia să fie prezent la evenimentele mondene din comunitatea maghiară clujeană. Acesta era preparator la Universitatea maghiară Sapienția din Cluj.

Potrivit cunoscuților, ieșirile sale agresive și actele de violență deveniseră din ce în ce mai frecvente.

„Ferenc avea o mare priză la femei. Îl găseau foarte atractiv, lui îi venea foarte ușor să se combine, așa, cu atitudinea lui de băiat complicat…Era versat, educat, îngrijit… nu știu cum, dar fetele îl plăceau, deși nu a existat niciuna să nu iasă bătută din relația cu el. În ultimii ani, la orice eveniment dădea mereu impresia că are grave probleme de personalitate și chiar îți venea să-l ocolești. Însă nimeni nu cred că s-a luat de el în mod direct, adică să-i facă reproșuri. Știți cum se întâmplă, când stai la o bere, nu te apuci să-i spui omului cu care bei că are o problemă, din păcate, pentru că alta poate era situația astăzi dacă omul era cumva izolat…”, a relatat pentru actualdecluj.ro un etnic maghiar clujean din cercurile frecventate de presupusul criminal.

Potrivit sursei citate, în 2020, acesta și-a bătut cu bestialitate o fostă parteneră de viață (cu care ar avea și un copil), în plină stradă din centrul Clujului.

După acest incident, Boné a scăpat ușor la momentul respectiv, deși la dosarul din instanță existau mărturii cumplite despre modul în care se desfășura acest individ, despre agresivitatea sa și chiar despre tentative de strangulare a fostei partenere.

Boné Ferenc a fost suspendat de către Universitatea Sapientia, din funcția de preparator. Judecătorul a considerat însă că Boné Ferenc poate fi recuperat prin credință și cu ajutorul preoților, mai precizează sursele citate de presa locală.

Cum au ajuns să se cunoască cei doi

El și-ar fi creat o relație cu Beáta Molnár pentru că și aceasta preda unele cursuri în cadrul Universității Sapienția, iar potrivit informațiilor actualdelcuj.ro, ar fi preluat și cursurile lui Boné Ferenc, după ce acesta a fost suspendat.

Deși a fost avertizată și era la curent cu comportamentul acestui bărbat, Beáta Molnár a considerat că el merită totuși o șansă, așa cum de altfel i-ar fi mărturisit unui amic – și pentru a-l ajuta și susține ar fi început să meargă împreună la consilier psihologică.

Beáta Molnár are un CV impresionant, cu studii efectuate la un liceu prestigios de artă, secția muzică clasică (Mureș), absolventă de Litere la Universitatea Babeș-Bolyai (Cluj) și cu un doctorat la activ în Studii de Hungarologie, aceasta a lucrat pentru mai multe entități culturale din Cluj Napoca, inclusiv pentru formațiunea politică UDMR Cluj, mai precis, în Biroul Executiv al UDMR Cluj, la departamentul pentru organizarea socială, unde ocupa poziția de „referent literar”.

Potrivit CV-ului, Beáta Molnár a lucart direct pentru UDMR în perioada 2016-2018. Iar din 2018 și până în prezent a lucrat ca referent literar la „Fundația pentru Școală” (Iskola Alapitvany), o structură care de asemenea a fost înființată de UDMR, în scopul sprijinirii învățământului, culturii și dezvoltării comunității maghiare din România. Beáta Molnár preda de asemenea la Universitatea maghiară Sapientia din Cluj. UDMR își exprimă regretul pentru pierderea tinerei.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri