32.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023

Doliu în Rusia! Toată țara îl plânge. Agentul său a anunțat decesul

Publicat pe


A murit hocheistul rus Rodion Amirov

Tânărul hocheist rus Rodion Amirov, jucător în Canada, s-a stins din viață la doar un an jumătate după primirea diagnosticului cu cancer la creier. Acesta era considerat un jucător de perspectivă printre coechipierii de la Toronto Maple Leafs.

Sportivul a murit de cancer la creier, potrivit anunțului agentului său de luni, 14 august.

Sportivul a înfruntat boala cu o atitudine pozitivă

Agentul său scria:

„Din momentul în care a primit vestea, a refuzat să vorbească în sens negativ, hotărât să se bucure de fiecare zi, înfruntând-o cu aceeași atitudine pozitivă pe care a arătat-o în timpul carierei sale de hocheist”, a spus acesta.

El a spus că toată lumea își va aminti mereu de curajul său, de dorința sa, de voința sa, de zâmbetul său, de toate lucrurile minunate despre el. Acesta a dorit să le mulțumească medicilor săi, care au avut mare grijă de el dar și celor de la Toronto Maple Leafs și echipei sale din KHL.

Rodion Amirov/SURSA FOTO: ctvnews.ca

Este o pierdere grea pentru echipa în care evolua

Rodion Amirov nu a evoluat în sezonul 2022-2023 deoarece a fost supus tratamentelor de chimioterapie. Rodion Amirov a fost selecţionat de către canadieni de pe locul 15 în cadrul draftului din 2020. A urmat semnarea unui contract pe trei ani cu Maple Leafs, după care s-a alăturat echipei clubului, Toronto Marlie.

Preşedintele clubului, Brendan Shanahan, a mărturisit într-o declaraţie scrisă pe Twitter, actualul X, că este o „pierdere tragică” pentru echipă. Acesta s-a declarat „incredibil de trist să vadă că un tânăr cu atât de mult potenţial ne părăseşte atât de devreme”.

Cuvinte de laudă la adresa tânărului sportiv

Amirov, în vârstă de 21 de ani, a murit pe 14 august 2023, în Munchen, Germania.

„El lovește cu obiceiuri puternice, desfășurând crossover-uri prin atacuri arcuite pe rush, făcute cu atât mai puternice cu o varietate frumoasă de modele de rush prin zona neutră care preced aceste incursiuni. Anticiparea sa, abilitatea de a vedea jocurile înainte ca acestea să se dezvolte, este unul dintre instrumentele sale de nivel înalt”, anunța revista sportivă EliteProspects 2020 NHL Draft Guide.

Sursa: www.capital.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri