1 C
București
luni, 6 februarie 2023

Domeniul în care salariul net a depășit 16.000 de lei în septembrie, în România

Publicat peExistă un domeniu unde, în septembrie 2022, salariul mediu net a fost 4.003 lei, în creştere cu 70 lei față de luna august 2022.

Cele mai mari salarii au fost în domeniul fabricării produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea țițeiului (16.085 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (2233 lei), transmite, vineri, Institutul Naţional de Statistică (INS).

Codul CAEN 19 (din care face parte fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea țițeiului) include: transformarea petrolului brut si a carbunelui în produse finite. 

În luna septembrie 2022, în majoritatea activităţilor din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a crescut comparativ cu luna august 2022, ca urmare a acordării de prime ocazionale (prime trimestriale, anuale, bonusuri pentru management, pentru performanțe deosebite sau pentru „Ziua petrolistului”), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi alte fonduri (inclusiv bilete de valoare). 

De asemenea, creșterile câştigului salarial mediu net s-au datorat realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari (în funcţie de contracte/proiecte).

Scăderile câștigului salarial mediu net faţă de luna august 2022 au fost determinate de acordarea în lunile precedente de prime ocazionale, drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare). 

De asemenea, scăderile câştigului salarial mediu net au fost determinate de nerealizările de producție ori de încasările mai mici (în funcție de contracte/proiecte).
 

Sursa: www.antena3.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri