22.6 C
București
miercuri, 10 august 2022

Dominic Fritz a triplat impozitele pe clădiri

Publicat peDin ciclul promisiunilor electorale, “fără hoție ajungem departe,” Dominic Fritz a triplat impozitele pe clădirile din Timișoara.

Timișorenii s-au trezit ca trebuie să plătească de trei ori mai mult decât în ultimul an al mandatului fostului primar, Nicolae Robu, scrie Ziua de vest.

„Am avut un șoc, zilele trecute, când mi s-a comunicat noul impozit pe clădirea unde funcționează restaurantul. De la puțin peste 9.000 de lei pe an, cât plăteam până acum, mi s-a calculat o sumă de trei ori mai mare. Nu mai puțin de 27.000 de lei. După toate pierderile din ultimii doi ani, când unitatea a fost mai mult închisă, din cauza pandemiei, acum vine primăria și ne da lovitura de grație. Ca să pot plăti, trebuie să concediez 3-4 oameni. Altfel, nu am cum…

Înțeleg că nu sunt bani la buget pentru plata facturilor la Colterm, însă asta nu înseamnă că trebuie falimentată industria locală a ospitalității. Am discutat și cu alți prieteni, proprietari de spații cu altă destinație decât cea de locuit, care spun același lucru: le este aproape imposibil să plătească impozitele impuse de administrația Fritz”, a declarat Adrian Suciu, patronul restaurantului Caprice, din Timișoara, pentru impactpress.ro.

Dominic Fritz a triplat impozitele pe clădiri cu ajutorul liberalului care s-a predat USR

De altfel, în decembrie 2021, când noile impozite au fost validate in Consiliul Local Timișoara doar cu ajutorul votului de „aur” al liberalului userist Raul Ambruș, chiar și presedintele Asociației Horetim, Corina Macri, a atras atenția că patronii din industria ospitalității nu-și pot permite asemenea sume majorate, mai ales după pandemia de Covid-19.

„Nu credem că Timișoara nu este un oras premium, de 1,95 la sută. Oradea are 1 la sută, Sibiul, Brașovul, Bucureștiul au 1,5 la sută. Din păcate, cu ceea ce se face nu se stimulează cu absolut nimic inițiativa antreprenorilor locali. Vin dintr-o industrie grav afectată. Nu am fost ajutați decât anul trecut pentru că s-a impus de la Guvern. Pentru noi este foarte mult”, a protestat Corina Macri.

citește și: Intelectualitatea chioară l-a văzut doar pe Felix, nu și pe Petrov

De asemenea, presedintele Federatiei Asociatiilor de Locatari (FALT) Timișoara, Petru Olariu, a criticat administrația Fritz pentru noile impozite.

„În toata campania electorală nu am văzut afiș care să spună că o să se mărească impozitele. Administratorii de bloc plătesc mai mult. Persoanele fizice autorizate, la fel. Persoanele care au o pensie mică, dar au un mic apartament și îl inchiriază unei persoane juridice plătesc triplu. Mai dau banii și la ANAF, pentru că declară contractul, venim și mărim impozitele. Motivația am înțeles-o, dar dacă face cineva ceva la limita legii. Acolo trebuie să se umble”, a spus Olariu, citat de presa locala.

Conform calculelor făcute de administrația Fritz, din creșterea de taxe și impozite, în 2022, la bugetul local se vor aduna în plus 18 milioane de lei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri