21.3 C
București
marți, 26 septembrie 2023

Dominic Fritz anunță sancțiuni după expirarea contractului de gestiune a câinilor vagabonzi, fără o alternativă

Publicat pe


Primăria Timișoara a ajuns în situația de a fi nevoită să propună prelungirea, pe o durată de maxim șase luni, a actualului contract de gestiune a câinilor fără stăpâni, pentru că cel în vigoare a expirat, în paralel cu întârzierea nejustificată, din partea aparatului primăriei, a lansării unei noi licitații pentru acest domeniu. Primarul Dominic Fritz a anunțat chiar și posibile sancțiuni pentru această situație neplăcută.

Deși a existat un proiect de hotărâre privind noua licitație, la precedenta ședință de plen, acesta a fost retras de primar, special pentru a fi dublat cu un al doilea proiect, de negociere directă cu actualul operator, care să continue încă șase luni prestarea serviciului. Marți, consilierii locali au făcut un nou plen, pentru a aproba cele două proiecte.

„După cum știți, a existat contractul cu firma Danyflor. Contractul a mai fost extins pe perioada maximă posibilă. Încă sunt bani, să zicem, pe acest contract, dar nu îl mai putem prelungi. Știți foarte bine că intenția administrației este, pe termen mediu, de a construi un adăpost propriu, al orașului. Se lucrează momentan la un PUZ în zona Șagului pentru acest adăpost. Până când vom putea să deschidem un asemenea adăpost al orașului, o să avem nevoie să asigurăm continuitatea serviciilor. Vă rog astăzi să aprobați acest caiet de sarcini, să lansăm licitația pentru un nou contract, cu clauza că putem să reziliem contractul câna avem propriul serviciu acest HCL a fost întocmit cu întârziere de aparatul de specialitate, nu exclud și sancțiuni disciplinare. Din acest motiv de ce avem și un al doilea HCL, să facem o atribuire directă, până la finalizarea licitației. Nu este un mare secret că vom invita furnizorul actual la negocieri. Este pentru maxim șase luni”, a spus primarul Dominic Fritz, la votul pentru cele două proiecte.

Acestea au trecut fără nicio problemă.

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri