10.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024

Donald Trump nu are imunitate prezidențială și poate fi anchetat în cazul alegerilor din 2020, a decis o instanță din Washington. Dosarul ar putea ajunge la Curtea Supremă a SUA

Publicat peDonald Trump nu are imunitate prezidențială și poate fi urmărit penal pentru acuzația că ar fi complotat să răstoarne rezultatul alegerilor din 2020, a decis o instanță din SUA, potrivit BBC.

Donald Trump nu are imunitate prezidențială, a decis instanța din Washington

Cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite a susținut în acest dosar de referință că are imunitate în fața acuzațiilor penale ce vizează fapte despre care el susține că ar fi făcut parte din sarcinile sale prezidențiale. Totuși, poziția lui Trump a fost respinsă prin decizia luată marți de instanța din Washington DC.

Sentința vine ca o lovitură pentru fostul lider american, care invocă de ani de zile imunitatea prezidențială în multiplele dosare cu care se confruntă.

Cazul ar putea ajunge pe masa Curții Supreme

Se crede că Donald Trump va contesta decizia în apel, ceea ce înseamnă că speța va ajunge în cele din urmă la Curtea Supremă a SUA, acolo unde…Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri