23.5 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

Donald Tusk spune despre Viktor Orban că este pro-Putin. ”O izolare nu prea splendidă”

Publicat peDonald Tusk, fostul președinte al Consiliului European, a declarat despre premierul maghiar Viktor Orban că este ”pro-Putin”, opinând în acest context că este vorba despre ”o izolare nu atât de splendidă”.

Citește aici LIVE UPDATE | Războiul din Ucraina, ultimele informații. Ziua 35

Fostul premier polonez Donald Tusk, care a ocupat și funcția de președinte al Consiliului European, a afirmat într-o postare pe Twitter că Viktor Orban este ”pro-Putin”.

 

 

”Polonia, Slovacia și Republica Cehă au refuzat să participe la o întâlnire V4 la Budapesta. Este un protest împotriva politicii pro-Putin a lui Orbán. O izolare nu atât de splendidă”, a scris Tusk, în prezent liderul PPE, el mai puternic partid european.

Viktor Orban a condamnat războiul Rusiei din Ucraina, dar a adoptat o poziție mai nuanțată în privința sancțiunilor dictate de Occident împotriva Moscovei.

Trebuie precizat, în acest context, pe lângă relațiile foarte bune dintre Putin și Orban, de dinaintea invadării Ucrainei de către Rusia, că premierul Viktor Orban se află în plină campanie electorală. În Ungaria urmează să aibă loc alegeri generale pe 4 aprilie.

Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri