32.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023

Dosare penale la DNA după explozia de la Crevedia. Ce au căutat procurorii la ISU Dâmboviţa

Publicat pe


Procurorii DNA se află la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița

Dosarele vizează presupuse infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea staţiei. Potrivit reprezentanților DNA, sunt ridicate documente în legătură cu dosarul de la Secţia militară referitor la verificările ISU la staţia GPL la care s-au produs exploziile.

Nu este vorba despre descinderi, ci sunt ridicate documente, acţiunea având legătură cu dosarul de la Secţia militară a DNA referitor la controalele făcute de personalul ISU la staţia GPL de la Crevedia la care s-au produs exploziile soldate cu 2 morţi şi cu 56 de răniţi, au mai precizat aceștia pentru news.ro.

Al doilea dosar vizează instituţiile civile cu atribuţii vizând staţia GPL. În ambele dosare sunt, pentru moment cercetate fapte, nu persoane, aflându-se în stadiul strângerii de probe.

”Pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost înregistrate două dosare penale, formate în urma sesizărilor din oficiu, având ca obiect săvârşirea de către funcţionari publici a unor presupuse infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea staţiei GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, unde în cursul zilei de 26 august 2023 au avut loc două explozii”, a anunţat DNA luni, pe 28 august.

Potrivit DNA, urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă („in rem”), prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

”Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzaţii împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificaţia instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidenţă penală.

Alte informaţii referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispoziţie în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Având în vedere interesul major al opiniei publice, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare”, a precizat atunci DNA.

SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Precizările Inspectoratului General pentru Situații de Urgență

Duminică, pe 27 august, a doua zi după exploziile de la Crevedia, soldate cu moartea a două persoane și rănirea a 56, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a transmis precizări preliminare cu privire la exercitarea rolului de autoritate, în ceea ce priveşte staţia GPL.

Se arată astfel că obiectivul a fost autorizat privind securitatea la incendiu în data de 13.10.2011, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa, ca sistem de alimentare cu GPL la autovehicule cu instalaţie monobloc…Sursa: www.capital.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri