0.9 C
București
luni, 11 decembrie 2023

Două cunoscute restaurante din Timișoara au fost oprite temporar de la funcționare de către Protecția Consumatorilor/FOTO

Publicat pe


Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a continuat verificările desfășurate la unitățile de alimentație publică din Timișoara. La două restaurante cunoscute au fost descoperite numeroase probleme, fiind decisă oprirea temporară a activității.

Este inacceptabil cum înțeleg anumiți operatori economici să-și desfășoare activitatea. Mizeria, insectele și produsele neconforme nu au nici o justificare!”, transmite Mihai Alin Gubandru, din partea CJPC Timiș.

Problemele au fost găsite la SC Opt condimente SRL- Restaurant Merlot și SC Banatski Papi SRL- Restaurant Yugoslavia.

Principalele abateri de la legislație constate e referă la prezența insectelor vii și moarte în blocul alimentar (bucătărie); produse preparate și materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora; diverse preparate cu modificări organoleptice; nerespectarea condițiilor de depozitare recomandate de producător; spațiu de preparare insalubru; spații de depozitare,refrigerare ,congelator neigienizate; legume fructe depreciate; materii prime în afara datei limite de consum.

Sancțiunile aplicate au însemnat acordarea a două amenzi contravenționale în cuantum de 20.000.lei,respectiv un avertisment. Au fost dispuse și o serie de măsuri complementare. Astfel a fost decisă oprirea temporară de prestări servicii pană la remediere pentru ambele unități, respectiv oprirea definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman al produselor neconforme.

Imaginile prezentate au fost oferite de cei de la CJPC, așa cum au fost efectuate în timpul controalelor, fără precizări suplimentare.

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri