19.2 C
București
joi, 23 mai 2024

Dr. Andreea Chiorean, MedLife: „Otitele repetate ar putea ascunde o afecțiune mai gravă a urechii”. Află când e necesar un RMN la copii și ce afecțiuni poate depista

Publicat pe


Otita medie acută, o inflamație în interiorul urechii, este cea mai frecventă afecțiune a copilăriei: 90% dintre copiii cu vârsta sub 6 ani fac cel puțin un episod de otită, iar 46% dintre copii trec de minimum trei ori prin această boală până ce împlinesc vârsta de 3 ani.

„Boala e caracterizată de semne generale, cum ar fi febra, durerea în ureche și scăderea auzului”, explică dr. Andreea Chiorean, medic specialist ORL în cadrul Hyperclinicii MedLife Deva, și subliniază că e o boală foarte frecvent întâlnită la copii, majoritatea micuților confruntându-se cel puțin o dată în viață de otită medie acută. Pe lângă suferința provocată micuțului bolnav și familia acestuia este afectată. Copilul nu mai poate merge la grădiniță sau școală, are nevoie de consultație la medicul ORL, de tratament medicamentos și de supraveghere timp de mai multe zile acasă.

Ce forme poate avea otita în cazul copiilor

Otita medie…Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri