20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Drama lui Iuri, orfan de război. Și-a pierdut părinții în Ucraina și a venit singur în România

Publicat peUn copil pe nume Iuri a ajuns singur la frontieră din România, în aceeași zi în care părinții săi au fost uciși în aceeași zi. Povestea sa șocantă a ajuns virală pe internet. Băiețelul a fost preluat de autorități și se află într-un centru de plasament. 

Echipa Salvați Copiii România identifică zilnic copiii care trec frontiera dinspre Ucraina. Toți minorii care vin neînsoțiți primesc protecție umanitară, conform Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, o măsură de protecţie specială (plasamentul la o persoană sau familie, la un asistent maternal, preferabil vorbitori de limbă ucraineană sau rusă sau plasamentul în regim de urgenţă).

După cum a fost și cazul lui Iuri, Poliția de Frontieră a apelat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului) pentru a notifica Grupul Operativ pentru minori neînsoţiţi. După aceea, a fost preluat de asistența socială deoarece nu avea rude în România. (CITEȘTE ȘI: Scandalos! Mai mulți elevi dintr-un liceu din Oradea au prăjit mici în sala de clasă. Ce s-a întâmplat la scurt timp)

Șocant! Prin ce a trecut Iuri, refugiatul minor care a rămas orfan

Iuri și-a pierdut ambii părinți din cauza Războiului lui Putin și a venit singur în România. Mama și tatăl tău au fost uciși chiar în ziua în care a trecut granița din regiunea Odessei. 

Copilul refugiat a ajuns într-un centru de plasament în care va avea parte de îngrijire specială. De asemenea, acesta va avea parte de o educație adecvată, cazare, hrană și toate condițiile pe care i le poate oferi statul român lui și celorlalți copii, aflați în aceeași situație. 

„Indiferent de statutul lor, copiii au dreptul la educaţie în aceleaşi condiţii ca ante-preşcolarii, preşcolarii şi elevii români, având dreptul la cazare gratuită în internatele şcolare, alocaţie de hrană, rechizite, îmbrăcăminte, încălţăminte şi manuale”, spun cei de la Salvaţi Copiii. (CITEȘTE ȘI: Armata Ucrainei luptă până la capăt! Așii din mânecă folosiți împotriva lui Putin: Javelin, Stinger & Bayraktar)Sursa: www.cancan.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri