21.3 C
București
marți, 26 septembrie 2023

Dronele marine ucrainene au devenit coșmarul rușilor. Kievul a distrus unul dintre cele mai bune petroliere ale Kremlin

Publicat peUn petrolier rusesc a fost lovit de drone ucrainene în strâmtoarea Kerci, a anunţat presa rusă, la doar o zi de la atacul asupra bazei navale din apropierea portului Novorossiisk din sudul Rusiei, relatează The Guardian.

În timpul nopții, ucrainenii au atacat un important petrolier al Federației Ruse care transporta combustibil pentru soldații ruși. Kyiv Post a postat mai multe imagini cu petrolierul rusesc lovit de o dronă maritimă ucraineană.

Imagini separate care circulă pe rețelele de socializare arată momentul în care drona lovește vasul. Nava SIG cântărește 5.000 de tone și se numără printre cele mai bune petroliere din Rusia. Moscova a folosit-o pentru a transporta combustibil în timpul războiului.

A fost construit în 2014 și este deținut de Transpetrochart, care are sediul în Sankt Petersburg. Petrolierul chimic a fost sancționat de SUA pentru furnizarea de combustibil pentru avioane către Siria în 2019.

Deteriorarea navei de asalt amfibiu Olenegorski Gorniak este o lovitură semnificativă pentru flota Mării Negre a Federației Ruse, susțin serviciile de informațiile britanice

Potrivit analiștilor britanici de informații, atacul asupra navei de debarcare a marinei ruse Olenegorski Gorniak din noaptea de 4 august este o lovitură semnificativă pentru flota Mării Negre a Federației Ruse. Nava de 3.600 de tone și 113 metri lungime este cea mai mare navă rusă grav avariată după scufundarea crucișatorului Moskva pe 13 aprilie 2022.

Nava a fost grav avariată în apropierea bazei Flotei Mării Negre din Novorossisk, unde Rusia și-a mutat majoritatea unităților din cauza amenințării mari pentru Sevastopol.

Potrivit serviciilor de informațiile britanice, imaginile cu nava, înclinată la un unghi de 30-40 de grade, indică faptul că au fost sparte mai multe compartimente etanșe sau că eforturile echipajului de a elimina avariile au fost ineficiente. Într-o altă înregistrare se poate vedea cum nava de război este remorcată.

Imaginile cu momentul în care o drona navală ucraineană a ajuns la nava de debarcare rusească Olenegorsk Gornik din cadrul Proiectului 775 par să confirme că vehiculul fără pilot nu a fost distrus în momentul în care se apropie, contrazicând varianta Ministerului rus al Apărării, care a afirmat că dronele maritime ucrainene ce au atacat vineri…Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri