6.7 C
București
duminică, 3 decembrie 2023

Dronele ucrainene, lovitură de proporții: Un petrolier rus a fost grav avariat în strâmtoarea Kerci

Publicat peNava a fost avariată şi două remorchere au sosit la faţa locului, a indicat agenţia de presă rusă Tass, citând Centrul maritim de salvare. Potrivit sursei citate, nu s-a scurs petrol din nava avariată, care are 11 persoane la bord, scrie Agerpres.

Potrivit Moscow Times, nava în cauză este chimistierul SIG, care face obiectul unor sancţiuni americane pentru că a furnizat combustibil forţelor ruse care au sprijinit regimul Bashar al-Assad în timpul războiului din Siria.

Mai mulţi membri ai echipajului au fost răniţi în timpul atacului, a anunţat pe Telegram Vladimir Rogovun, oficial desemnat de Rusia în regiunea Zaporojie (Ucraina).

Traficul pe podul care leagă peninsula Crimeea, anexată de Moscova, de Rusia a fost suspendat timp de trei ore, fiind reluat sâmbătă dimineaţa, potrivit centrului de informare rutieră.

Moscova suspectează că ţări occidentale au oferit Kievului tehnologii pentru producţia dronelor acvatice. Prin urmare, potrivit declaraţiilor Ministerului rus al Apărării, în atacurile recente efectuate asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră armata rusă a urmărit să lovească amplasamente unde sunt produse aceste drone.

Podul Crimeea, blocat de explozii puternice: Atacul, înaintea discuțiilor de pace din Arabia Saudită – Mesajul lui ZelenskiSursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri