7.3 C
București
vineri, 24 martie 2023

DSP Arad: Scandalul pe bani publici continuă pe facebook

Publicat peARAD. Cum era de așteptat, Gheorghe Iuliu Penzeș, directorul economic al Direcției de Sănătate Publică Arad, detașat la Galați în urma repetatelor scandaluri, se află în concediu medical, așa cum procedează, de altfel, mai toată lumea în astfel de cazuri.

Directorul DSP Galați, Monica Dănăilă, ne-a declarat că Penzeș nu s-a prezentat la DSP Galați pentru a prelua funcția de director economic, dar a intrat în concediu medical până la sfârșitul lunii martie:

„Domnul Penzeș se află în concediu medical, cred că până la finalul lunii martie, din câte știu eu.”

Pe holurile tribunalului

Imediat după primirea ordinului de detașare, Gheorghe Iuliu Penzeș a solicitat, în instanță, suspendarea acestuia, în procedură de urgență, până la judecarea pe fond a cauzei.

Prima înfățișare a avut loc de data de 8 martie, ocazie cu care fostul director economic al DSP Arad, prezent și el pe holurile tribunalului, a găsit de cuviință să-și folosească timpul filmând și fotografiindu-i pe colegii săi. Cum războiul său personal este cu Constantin Cătană, șeful Biroului Resurse Umane din cadrul DSP Arad, Penzeș a postat pe contul său de facebook fotografiile făcute la tribunal, însoțite de diferite scrieri, cum ar fi următoarea:

„Iată Stimați Concetățeni și OAMENI frumoși ai nații Române, asemenea lor în toate Ministerele și implicit Guvernul acestei Țări, frumoasă și bogată, PENTRU care Austriecii ne-au blocat intrarea în Schengen! Stați și cugetați <MERITĂ SĂ-I MAI TOLERĂM> printre noi?”.

În toate aceste postări publice, se regăsește și etichetarea locației, sugestiv denumită de Penzeș:

„DSP Arad fără Cătană”.

Într-o altă postare, Penzeș spune:

„Eu fac <ture> între Galați-Arad când alții se LEFĂIE la DSP Arad, fără prezența mea! Dragilor vă văd la orice mișcare și în gaură, Hudă a Șarpelui știți în engleză”, uitând să precizeze că se află în concediu medical, la Arad, și nicidecum la Galați.

Nu lipsesc de pe facebook-ul lui Penzeș nici atacurile personale la adresa directorului DSP Arad, Cecilia Irimie, pentru care folosește diverse apelative, pe care nu dorim să le menționăm aici.

Incident de securitate

Urmare a detașării sale la Galați, directorul economic Penzeș și-a pierdut și postul deșef al structurii de securitate în cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad, prin urmare O.R.N.I.S. i-a retras accesul la informații clasificate „Strict secret”, la solicitarea instituției arădene. Simțindu-se nedreptățit, Penzeș a găsit de cuviință să publice pe pagina personală de facebook, adresa prin care i se aduce la cunoștință acest fapt, fără a ține cont că aceasta conține informații care sunt protejate prin GDPR. Tot un fel de incident de securitate, din partea unui funcționar public cu acces, până nu demult, la informații din clasa „Secret de Stat”.

Pe bani publici

Toate acestea se întâmplă în timp ce funcționarul Gheorghe Iuliu Penzeș este plătit din banii noștri, ai tuturor, cu încălcarea prevederilor Statutului Funcționarului Public cu referire la normele de conduită. Nu suntem în măsură să împărțim dreptatea în speța de față, este de datoria instanței să lămurească ce s-a întâmplat de fapt în valul de scandaluri de care a avut parte instituția, însă modul în care un funcționar public alege să-și exprime nemulțumirile în spațiul public lasă mult de dorit.

Agresiuni și electroșocuri

Reamintim că scandalul de la DSP Arad a început în luna noiembrie a anului trecut, când directorul economic Gheorghe Iuliu Penzeș a acuzat că a fost agresat de către șeful Biroului Resurse Umane, Constantin Cătană. Situația a escaladat la sfârșitul lunii ianuarie, când Penzeș a venit la birou cu un aparat cu electroșocuri și un spray cu piper. Au urmat audieri la poliție și detașarea lui Penzeș la Galați, deocamdată „rezolvată” cu un concediu medical.

Citește și:

„Electroșocurile” l-au detașat pe directorul economic al DSP Arad, la Galați

Ministerul Sănătății, chemat pentru a doua oară să facă „liniște” la DSP Arad

Poveste din DSP: „Și-o să-ți facă toți ai mei, rând pe rând, electroșocuri”

Video Angajații DSP Arad: “Ne este frică să mai venim la lucru. Ne gândim la ce e mai rău”

Video. Scandalul de la DSP, în imagini! IPJ a deschis un dosar penal pentru portul și folosirea obiectelor periculoase

UPDATE. Un nou scandal la DSP! Directorul economic ar fi venit la birou cu un aparat cu electroșocuri

Viața la DSP Arad: Puși să „planteze” flori în biroul directorului, care îi spionează după… copaci

Medicina Legală nu se bagă în scandalul de la DSP. Poliţia aşteaptă plângerea

Bătaie în sediul DSP Arad?

 

Sursa: www.aradon.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri