1.1 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Duma de Stat de la Moscova a adoptat o lege privind eliminarea limitei de vârstă pentru serviciul militar

Publicat peDuma de Stat a adoptat miercuri în prima și imediat în a treia lectură legea privind desființarea limitei de vârstă pentru încheierea primului contract de serviciu militar, relatează interfax.

Rușii au eliminat limită de vârstă pentru înrolare în armată

Nota explicativă a legii arată că „pentru folosirea armelor de înaltă precizie, exploatarea armelor și a echipamentelor militare este nevoie de specialiști”, iar aceștia, de regulă, se formează până la vârsta de 40-45 de ani.

Aceasta prevede că cetățenii cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani au dreptul de a încheia primul contract de serviciu militar, iar cetățenii străini – cu vârsta între 18 și 30 de ani.

Implementarea legii va contribui la „atragerea de specialiști în specialități populare, legate în primul rând de civili (suport medical, inginerie, întreținere, exploatare, comunicații) pentru serviciul militar în cadrul unui contract”, se arată în document.

Tinerii n-ar trebui să fie desconsiderați

Legea a fost elaborată de deputații Rusia Unită Andrei Kartapolov și Andrei Krasov.

La rândul său, deputatul de la „Rusia corectă – Pentru adevăr” Valery Gartung și-a exprimat părerea că „tinerii nu ar trebui să fie desconsiderați”.

Un hacker  poate face daune pe care poate nici măcar o divizie nu le poate face”, a spus Hartung.

El a menționat că în timpul serviciului militar, „nu este absolut necesar să alergi cu o mitralieră, deoarece armata are nevoie atât de ingineri, cât și de sprijin logistic, escortă, iar vârsta nu joacă un rol, principalul lucru este creier”.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri