14.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, arestat preventiv pentru 30 de zile

Publicat pe


Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv sâmbătă pentru 30 de zile de DNA, după ce a fost prins în flagrant cu o mită de peste un milion de lei.

Dumitru Buzatu, liderul PSD VasluiFoto: Agerpres

Decizia instanţei a fost anunţată de avocatul lui Buzatu, Daniel Atasiei.

Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, a anunțat că va emite la începutul săptămânii viitoare ordinul de suspendare a lui Dumitru Buzatu din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, dacă vor fi îndeplinite condiţiile.

Încă o persoană a fost reţinută sâmbătă în dosarul mitei luate de preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu. Potrivit DNA, este vorba despre un expert, acuzat şi el de luare de mită, dar şi de trafic de influenţă.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, susţine că deciziile luate de partid în ceea ce îl priveşte pe Dumitru Buzatu – reţinut de DNA pentru o mită de peste un milion de lei – şi pe membrii familiei acestuia care au legătură cu PSD nu au fost unele uşoare, dar, „până la urmă, noul PSD a decis să meargă înainte într-o formulă perfect curată şi corectă”.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat sâmbătă, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, că Buzatu a fost exclus din PSD, iar fiul acestuia, Tudor Buzatu, a demisionat din funcţia de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. De asemenea, fosta soție lui Dumitru Buzatu, senatoarea PSD Gabriela Creţu, a fost suspendată din partid.

Ce se spune în comunicatul DNA transmis sâmbătă dimineață:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a inculpatului Buzatu Dumitru, președinte al Consiliului județean Vaslui, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

  • În perioada 08.05.2023 – 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor).
  • În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. (…)

La data de 23 septembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.”

Flagrant cu o mită de 1,25 mil….Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri