2 C
București
duminică, 4 decembrie 2022

Dumitru Prunariu, cetățean de onoare al Municipiului București

Publicat pe


Dumitru Prunariu va primi titlul de cetățean de onoare al Municipiului București, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat joi de Consiliul General. Acesta este singurul român care a zburat în spaţiul cosmic.

Dumitru PrunariuFoto: Hotnews

Prezent la ședința de Consiliu General, Dumitru Prunariu a declarat că acceptă distincția.

Potrivit referatului de aprobare, propunerea a venit din partea Asociaţiei Cadrelor Militare Femei în Rezervă şi Retragere „Slt. Ecaterina Teodoroiu”. La data de 14 mai 1981, Dumitru-Dorin Prunariu a participat la misiunea SOIUZ 40 din cadrul programului spaţial „lntercosmos” şi a petrecut în spaţiul cosmic 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute. La momentul zborului, Dumitru Prunariu a fost cel de-al 103-lea cosmonaut al lumii, iar de atunci numărul acestora a crescut la peste 450.

Născut pe 27 septembrie 1952 la Brașov, de profesie inginer aeronautic, a fost ofițer inginer în cadrul Comandamentului Aviației Militare, șef al Aviatiei civile române, președinte al Agenției Spațiale Române, ambasador al Romaniei în Federația Rusă, președintele Consiliului de ne-militarizare a spațiului cosmic din cadrul ONU. În prezent are gradul de general-locotenent în rezervă.

În anul 1992, la propunerea sa, a fost înființată Agenția Spațială Română.Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri