4.1 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022

Dunărea, la cel mai mic nivel din ultimii 100 de ani | Specialiştii avertizează că seceta va continua

Publicat peÎn dreptul localităţii Zimnicea, barjele şi navele îşi fac loc cu greu printre dunele de nisip ieşite la iveală după ce Dunărea a scăzut până la un nivel periculos de mic.

Unele dintre ele au rămas ancorate pentru că le-a fost imposibil să îşi continue drumul.

„În momentul de faţă, debitul Dunării este scăzut. S-au format praguri între km 563 şi 565. Sunt nave care aşteaptă, cele care urcă la km 559 şi cele care coboară, la 570”, spune Rădoi Lili Dorel, căpitan Portul Zimnicea.

Probleme sunt nu numai în sectorul românesc al Dunării.

În apropiere de Budapesta fluvuiul a scăzut cu un metru şi jumătate în doar trei săptămâni.

Specialiştii avertizează că seceta va continua

Compania de apă din capitala maghiară a avertizat că dacă fenomenul va continua, ar putea pune în pericol alimentarea cu apă potabilă a Budapestei. iar specialiştii avertizează că seceta va continua.

„Conform oamenilor de ştiinţă din Comisie, vremea va rămâne mai caldă şi mai secetoasă decât ar fi normal în regiunea din vestul Mediteranei până în noiembrie. Şi aşa cum am mai spus, seceta curentă pare să fie cea mai gravă din ultimii cel puţin 500 de ani”, a spus Johannes Bahrke, Comisia Europeană.

Seceta fără precedent din acest an afectează agricultura, a dus la restricţii în alimentatea cu apă, a provocat incendii de vegetaţie şi pune în pericol numeroase specii piscicole.

 

Sursa: www.antena3.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri