4.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

După ce a participat la nunta lui Simion, lui Turcescu i se retrage un premiu primit pentru „Contribuţia la democratizarea României”

Publicat pe


Sursa: Facebook

Advertisement

Participarea lui Robert Turcescu la nunta liderului AUR George Simion a stârnit diverse reacții, printre acestea și una din partea Societății Timișoara, care în 2005 îi acordase un premiu pentru „Contribuția la democratizarea României”.

În urmă cu 17 ani, Turcescu era probabil văzut ca un erou sau ceva similar, astfel că a fost distins cu premiul Alexandra Indrieş, fost deţinut politic, scriitoare, membru fondator al Societăţii Timişoara și editorialist al ziarulului „Timişoara“, care a murit în 1993.

Acum, însă, aceeași Societate arată, potrivit Hotnews, că „a luat act cu îngrijorare şi mâhnire de poziţiile tot mai apropiate de ideologia AUR ale domnului Robert Turcescu, laureat al premiului „Alexandra Indrieş” în anul 2005” și anunță că Turcescu ar trebui să își șteargă această mențiune din CV.

Participarea domnului Turcescu la nunta liderului AUR a fost un neaşteptat şi dezamăgitor prilej de a constata că domnul Turcescu şi-a exprimat, implicit şi explicit, simpatii pentru un lider extremist şi o formaţiune politică extremistă, aflaţi la antipodul valorilor promovate de Societatea Timişoara.

Un asemenea comportament, inacceptabil pentru noi, se adaugă stuporii create de autodenunţul său din 2014, rămas într-o toxică ambiguitate, că este ofiţer acoperit.

Ţinând cont de toate acestea, Societatea Timişoara anunţă că îi retrage premiul „Alexandra Indrieş” domnului Robert Turcescu şi îl somează să facă fireasca modificare în CV-ul său. Pentru a nu induce, din nou, în eroare persoane care chiar cred în valorile democraţiei”, se arată într-un comunicat, conform sursei citate.

Chiar dacă bagatelizează evenimentul, totuși Turcescu s-a mândrit cu această distincție, adăugând-o în CV-ul care apare pe pagina Camerei Deputaților. Aseară, Turcescu a explicat pe Facebook că îl cunoaște pe liderul AUR de cel puțin 17 ani și că a făcut un gest pentru un „om”, nu pentru un politician.

Mai mult decât atât, Turcescu consideră că de fapt Societatea Timișoara are derapaje grave:

Un ONG din Timișoara mi-a retras un premiu acordat prin 2005 (!!!), deci acum vreo 17 ani (!!!), pentru vina de a fi mers la o nuntă! La nunta unui cetățean român, azi președinte al unui partid parlamentar, pe care îl știu cam din vremea în care îmi dădea acel ONG respectivul premiu. Noaptea minții, dar să zicem că sminteala nu ține cont de calendar și nici de faptul că poți avea amici fără să le împărtășești opțiunile politice sau de altă natură.

Am fost și la nunți de pesediști, și la nunta unor jurnaliști de la trusturi concurente, și la nunta unora care mai apoi au făcut pușcărie, și la nunta unor sorosiști, neo-marxiști. Am fost, de fapt, la nunțile unor OAMENI care m-au invitat la un eveniment important din viața lor. Și m-am bucurat cu ei. De a doua zi ne-am reluat disputele politice, profesionale sau ideologice, dacă a fost cazul. Nu i-am considerat însă niciodată SUBOAMENI, pentru că istoria ne învață că de la astfel de categorisiri/ împărțiri/ divizări s-au născut tragedii cumplite.

ONG-ul de la Timișoara pare însă să nu știe lecțiile istoriei. Faptul că îmi retrag mie acel premiu e insignifiant: nu l-am râvnit, nu l-am cerut, l-am primit prin poștă acum 17 ani în biroul de la București, via Timișoara, iar dacă-mi apare prin vreun CV e pentru că am acasă un sertar plin cu diplome și cu premii primite în ultimii 30 de ani pe care, la un moment dat, le-am înșirat din politețe în fișa mea biografică.

Dar semnalul pe care-l transmit ei în societatea românească e grav, e mai mult decât „cine nu e cu noi, e împotriva noastră”: e semnalul că de azi înainte va trebui să treceți pe o listă neagră toate cunoștințele, toți amicii care au devenit indezirabili pentru adepții „lumii noi” și ai „corectitudinii politice”.

Despărțiți-vă, eventual prin luări de poziție publice, de toți amicii, cunoștințele sau chiar prietenii care sunt pe lista neagră a ONG-urilor de tipul celui de Timișoara! Dacă nevasta votează cu cine nu trebuie, divorțați acum, cât mai aveți timp! Ardeți cărțile scrise de autori care au avut sau au simpatii neconforme cu Minunata Lume Nouă! Și, mai ales, aveți grijă la ce nuntă/botez/cununie civilă sau chiar înmormântare mergeți! Mie mi-au retras un premiu de acum 17 ani, asta e pistol cu apă, dar pentru voi nu se știe ce urmează…”.

AdvertisementSursa: zin.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri