23.5 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

După Ucraina, se pregătește Taiwanul? China: Nici un scut al SUA nu îl va putea apăra / Amenințări dure la Beijing

Publicat pe


Un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a avertizat marți SUA împotriva sprijinirii forțelor „independenței Taiwanului” sub pretextul „democrației”, și că tentativa de a folosi de Taiwan pentru a îndigui China nu va duce la nimic.

Purtătorul de cuvânt Wang Wenbin a făcut aceste remarci în timpul unei conferințe de presă, ca răspuns la o întrebare despre rapoartele presei din Taiwan potrivit cărora directorul National Endowment for Democracy (NED), Damon Wilson, a vizitat recent Taiwanul.

Taipei și NED au anunțat că o conferință a așa-numitei „Mișcări globale pentru democrație” va fi organizată în luna octombrie a acestui an.

„Acte rușinoase, impregnarea valorilor americane”

Deși organizația pretinde a fi „neoficială și non-profit”, Wang a spus că NED a întreprins acte „rușinoase precum impregnarea valorilor americane, subminarea regimurilor din alte țări și instigarea la proteste antiguvernamentale”, scrie agenția Xinhua (fondată de Partidul Comunist Chinez).

El a spus că aceste mișcări au fost finanțate de Congresul SUA și de Casa Albă.

NED are o lungă istorie de conspirație cu grupuri antiguvernamentale din multe țări. De fapt, a acționat ca un instrument pentru ca SUA să se amestece în treburile interne ale altora pentru a-și servi propriile interese, a spus Wang.

„Democrația nu este un scut pentru independență”

Wang a subliniat că vizita lui Wilson, sub pretextul așa-numitei „democrații”, prezintă mai degrabă „otrăvuri care divid decât prescripții eficiente pentru democrație”, potrivit sursei citate.

El a avertizat, de asemenea, autoritatea Partidului Democrat Progresist (DPP) din Taiwan că „democrația” nu este un scut pentru „independența Taiwanului”, cu atât mai puțin ar putea fi „amuleta” secesioniștilor din mișcarea „independenței Taiwanului”.

„Manipulările politice ale DPP sub pretextul democrației cu intenția reală de a-și căuta independența nu-i vor duce pe compatrioții din Taiwan decât în abisul dezastrelor, ale căror conturi vor fi în cele din urmă reglementate de istorie”, a adăugat el

Sursa: www.national.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri