22.6 C
București
miercuri, 10 august 2022

E aproape gata șopronul de la Centrul de Legume Fructe de la Tomnatic/Foto

Publicat pe


Constructorul a primit materialele necesare pentru a demara închiderea halei de depozitare a Centrului de Legume – Fructe pe care Consiliul Județean Timiș îl ridică la Tomnatic. Acesta este primul asemenea centru de legume și fructe în regim public din Timiș.

Noutatea este că au venit mai multe materiale, iar acum se va putea lucra la închiderea perimetrală a halei de depozitare. De asemenea, șopronul, de 845 mp, este finalizat în proporție de peste 90%, a anunțat vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa, care a vizitat șantierul.

Întreg contractul, de proiectare, execuție, asistență tehnică din partea proiectantului, dotări, utilaje și echipamente se ridică la aproape 24 milioane lei (TVA inclus). Suma a fost ajustată, conform legii, în contextul creșterii prețurilor la materiale.

Termenul de finalizare este luna mai a anului viitor.

”A trebuit să-l decalăm pentru câteva luni, autorizația de construire fiind întârziată de obținerea avizelor necesare. Ne dorim încurajarea producătorilor autohtoni, cât și creșterea consumului de produse românești. Centrul de legume și fructe vine, în special, în sprijinul micilor producători din zona Gottlob – Lovrin – Tomnatic, inclusiv a celor din comunele învecinate, Lenauheim, Comloșu Mare, Teremia Mare, Sânpetru Mare, Periam, Pesac, Variaș etc. În funcție de rezultate, vom construi astfel de centre și în alte zone din Timiș”, a spus Proteasa.

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri