20.4 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

E lege! Neatenţia care te lasă fără 550 de lei. Este interzis să faci asta la volan, conform Codului Rutier

Publicat peÎn urma unei ședințe online, Guvernul a decis o nouă lege care îi afectează pe toți șoferii din România. Purtătorul de cuvânt al instituției, Dan Cărbunaru, a anunțat decizia Comitetului Executiv. 

Conform declarațiilor lui Dan Cărbunaru, a fost aprobat proiectul de lege pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

Legea a intrat în vigoare încă de weekend-ul trecut, iar șoferii trebuie să aibă grijă să nu o încalce, uitând de ce presupune aceasta. (CITEȘTE ȘI: Un TIR s-a făcut scrum pe A1. Șoferul a sărit din vehicul în ultimul moment. Traficul a fost blocat)

Noua lege și amenzile pe care le presupune

Legea pe care a aprobat-o Guvernul presupune amendarea șoferilor care ies din localitate și nu au rovinietă cu o valoare de două ori mai mare față de costul acesteia. Dacă prețul rovinietei pentru un întreg an este de 140 de lei, amenzile pentru cei care nu o au pornesc de la 280 de lei și pot ajunge până la 550 de lei, în funcție de autovehicul. 

Purtătorul de cvuvânt al Guvernului României a dezvăluit care este motivul pentru care a propus și a aprobat această lege. De asemenea, au dezvăluit motivul pentru care amenda este atât de mare. 

„Din anul 2010 până în prezent cuantumul amenzilor a rămas la acelaşi nivel, în timp ce cuantumul tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România exprimat în lei a crescut cu aproape 20%. Astfel, valoarea amenzilor contravenţionale s-a calculat ca fiind de două ori tariful anual de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru amenda minimă şi de patru ori tariful anual de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru amenda maximă”, informează Guvernul. (CITEȘTE ȘI: Câte calorii are o pizza în România, de fapt. „Bombă calorică” – e puțin spus!)Sursa: www.cancan.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri