16.5 C
București
duminică, 4 iunie 2023

Echipajele de deszăpezire ale Sectorului 4 rămân în stradă cu efective complete în următoarele 24 de ore

Publicat pe


 

În Sectorul 4 al Capitalei traficul rutier se desfășoară în condiții normale de iarnă pe toate arterele principale și secundare de circulație. După primele două zile de iarnă autentică, în care Capitala s-a aflat sub cod galben de ninsori, avertizare valabilă, de altfel, și pentru orele următoare, străzile, stațiile de transport în comun și trotuarele din Sectorul 4 au fost curățate de zăpada depusă.

Pentru aceasta, utilajele de deszăpezire și echipele de lucrători au intervenit încă de noaptea trecută, pentru deszăpezirea arterelor de circulație și pentru împrăștierea de material antiderapant, acțiuni care vor continua, de altfel, și în cursul acestei nopți.

În total, aproximativ 150 de utilaje multifuncționale, dotate corespunzător atât pentru operațiile de pluguit cât și pentru cele de împrăștiere de material antiderapant, de capacitate mare dar și utilaje mici, sunt pregătite să acționeze pentru îndepărtarea zăpezii de pe străzile principale dar și de pe cele secundare.

Acestora li se adaugă peste 500 de lucrători ai operatorului de salubritate și ai primăriei care pot interveni de urgență pentru curățarea trotuarelor, a stațiilor mijloacelor de transport în comun, a refugiilor stațiilor de tramvai precum și a căilor de acces în spitale și alte instituții publice.

De asemenea, pentru combaterea poleiului, a fost asigurat un stoc de aproximativ 2500 de tone de material antiderapant cu inhibitori de coroziune, cu posibilitatea suplimentării cantității, în caz de necesitate.

De altfel, în cazul în care se confruntă cu o situație dificilă, cetățenii au posibilitatea de a apela numărul de urgență 021.9441, pentru a beneficia de tot sprijinul necesar.

 

Sursa: www.national.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri