19.5 C
București
marți, 30 mai 2023

Aderarea la Schengen: Presa bulgară susține că Olanda va cere separarea Bulgariei de România

Publicat pe


Este posibil ca Olanda să solicite în mod oficial separarea Bulgariei de România la votul care va decide care dintre cele aceste țări, alături de Croația, se va alătura Spațiului Schengen, scrie ziarul bulgar „Capital”, citând surse proprii.

Potrivit acestor informații, Haga lucrează pentru separarea României de Bulgaria la vot, iar acest lucru este aproape sigur că se va întâmpla.

CITEȘTE ȘI Rusia a intrat oficial în recesiune

Din cauza problemelor politice interne din Olanda, Bulgaria va fi sacrificată, iar aceasta ar fi o înfrângere uriașă pentru Sofia, pentru că de facto ar izola-o. Vom vedea dacă asta se va întâmpla pe 8 decembrie, potrivit Duma, citat de Rador.

Dar și acum este clar că Croația are sprijinul tuturor țărilor care vor vota, dar deja se strecoară și ideea că Haga va sprijini România, dar nu și Bulgaria. În ceea ce privește Suedia, votul ei nu a fost încă decis în mod decisiv – pro sau împotriva Bulgariei.

Dar chiar dacă va susține Bulgaria, votul Olandei este suficient pentru a ține țara departe de Consiliu. Un purtător de cuvânt al guvernului de la Haga a comentat că poziția cu privire la extinderea Schengen este clară și nu s-a schimbat de la votul din parlamentul olandez: „Când cerințele sunt îndeplinite, aderarea este posibilă. Pentru a putea evalua acest lucru, avem nevoie de informații actualizate de la Comisia Europeană cu privire la toate domeniile care sunt relevante pentru deciziile politice de aderare la Schengen. Acest lucru se aplică atât în ceea ce privește aplicarea acquis-ului Schengen, precum și privind statul de drept”.Sursa: www.profit.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri