15.6 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023

Amenzi în valoare de 124.000 de lei, la mai mulți agenți economici de pe litoral în urma unui control al polițiștilor

Publicat pe


Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au dat amenzi în valoare de aproximativ 124.000 de lei și au dispus închiderea unui punct de lucru al unei societăți comerciale, până la dotarea cu casă de marcat electronică și fiscală, în urma unui control făcut pe litoralul Mării Negre.

În total, polițiștii au făcut 21 de verificări la diferinți agenți economici din orașul Năvodari, comuna Corbu și stațiunea Costinești, scrie News.ro.

”Au fost aplicatde 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 124.000 de lei, dintre care 10 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind ridicată, în vederea confiscării, suma de peste 2.000 de lei”, se precizează într-un comunicat de presă de duminică al Poliției.

CITEȘTE ȘI VIDEO Cel puțin 15 morți și zeci de răniți într-un accident de tren în Pakistan

De asemenea, au fost aplicate alte 12 amenzi, privind dreptul de autor și drepturile conexe, 1 amendă privind registrul unic de control, și 1 altă amendă pentru aprobarea Normelor cu privire la accesul, evidența și protecția turiștilor în structuri de primire turistice.

Totodată, a fost dispusă măsura suspendării activității punctului de lucru al unei societăți comerciale, până la dotarea cu casă de marcat electronică fiscală.

Potrivit sursei citate, a fost constatată și o infracțiune de reproducerea operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe.Sursa: www.profit.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri