14.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Aproape jumătate dintre studenți vor fi sprijiniți financiar de către familie, pe timpul studiilor (sondaj)

Publicat pe


Aproximativ jumătate dintre studenți vor fi sprijiniți financiar de către familie, în anul universitar care începe în această toamnă, arată un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.

43% dintre respondenți au declarat că își vor sprijini copiii, din punct de vedere financiar, pe perioada studiilor universitare, în timp ce peste 30% spun că vor acoperi doar jumătate din cheltuieli, deoarece copiii beneficiază de bursă.

Pe de altă parte, 1 din 4 studenți (peste 27%) vor lucra pe perioada studiilor, conform răspunsurilor date în cadrul sondajului. 

Dintre domeniile unde au ales să studieze, cei mai mulți dintre studenți au ales să studieze la Politehnică și în domeniul economic (aproximativ 22% la fiecare dintre cele două domenii), opțiunile fiind urmate de medicină (circa 17%), drept (aproximativ 10%) și facultăți de limbi străine.  

Aproape jumătate dintre cei care parcurg studiile universitare vor locui la cămin pe timpul studiilor în timp ce aproximativ 29% vor sta cu chirie iar puțin peste 24% vor locui acasă. 

Conform sondajului, 4 din 5 studenți au ales să învețe la o facultate de stat în România (aproximativ 79%) în timp ce 14% au ales să urmeze o facultate particulară din țară.

Aproape 8% o să urmeze facultatea în străinătate (țările cele mai vizate fiind Anglia, Olanda, Spania, etc.). 

Sondajul privind pregătirile pentru începerea anului școlar studențesc a fost realizat online de comparatorul financiar FinZoom, la cererea CEC Bank, pe un eșantion de circa 1.200 de respondenți persoane fizice din toată țara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet.Sursa: www.forbes.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri