4.6 C
București
luni, 4 decembrie 2023

Aria de transmitere a mesajelor RO-ALERT în cazul atacurilor rusești asupra Ucrainei – extinsă

Publicat pe


Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a extins aria de transmitere a mesajelor RO-ALERT pentru a preveni populația cu privire la pericolul căderii în localitățile din județul Tulcea a unor aparate de zbor de mici dimensiuni folosite de Rusia în atacurile asupra porturilor dunărene din Ucraina.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta, dacă până la mijlocul săptămânii trecute doar populația din opt localități tulcene primea mesaje RO-ALERT – Isaccea și comunele Luncavița, Grindu, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina și Văcăreni -, în noaptea de duminică spre luni aceste mesaje au fost transmise și populației din Tulcea și Mineri, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI Magnatul media Byron Allen a făcut o ofertă de 10 miliarde de dolari pentru a cumpăra rețeaua de televiziune ABC și alte active de la Walt Disney

În urma mesajelor primite, persoane din Tulcea, Mineri și Somova au sunat la numărul unic de urgență 112 pentru a se lămuri cu privire la avertismentul autorităților, potrivit ISU.

„Au fost câteva apeluri noaptea trecută la 112 mai mult pentru a cere informații cu privire la acest mesaj. Celor care au sunat li s-a transmis că este un mesaj de informare și că nu trebuie să se sperie ori să intre în panică”, a menționat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Daniel Năstase.

În mesajul RO-ALERT, populația este avertizată cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian și este îndemnată să-și păstreze calmul și să se protejeze în beciuri sau adăposturi de protecție civilă.

În lipsa unui adăpost, oamenii trebuie să rămână în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Sursa: www.profit.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri