6.7 C
București
duminică, 3 decembrie 2023

Astăzi de la ora 9.00, conferinţa ZF Piaţa de Capital. Zilele de aur ale Bursei din România: Numărul de investitori s-a dublat la un maxim istoric. La fel şi lichiditatea, la 105 mil. lei în medie pe zi. Capitalizarea a urcat la 275 mld. lei, iar BET la 14.400 de puncte, nivel record, plus 23% faţă de începutul anului

Publicat pe


Bursa de Valori Bucureşti trece prin cea mai bună perioadă din istorie: ce este de făcut pentru a capitaliza acest succes De la începutul anului 2023 încoace indicele principal BET s-a apreciat cu 23% la un maxim istoric l Petrom, Banca Transilvania, Hidroelectrica, la maxim istoric Listarea Hidroelectrica a mobilizat investitori care au venit cu bani pe piaţa de capital l Titlurile de stat Fidelis au mărit apetitul pentru investiţii.

Bursa de Valori Bucureşti, unde sunt listate companii cu o capitalizare cumulată de 275 mld. lei, adică 20% din Produsul Intern Brut (PIB) al României, are zilele acestea cea mai bună perioadă din istorie, cu mai multe recorduri care până acum nu au mai fost atinse: număr de investitori, tranzacţii zilnice, preţuri ale acţiunilor şi evaluări istorice, inclusiv pentru cea mai mare bancă din România. Astfel, cele mai recente date analizate de Ziarul Financiar arată că la iunie 2023 numărul de investitori de la Bursa de Valori Bucureşti era de 159.500, dublu faţă de anul 2013, creşterea venind într-un context în care mai multe companii, precum MedLife, Purcari, Sphera, Hidroelectrica, s-au listat la Bucureşti.

Faţă de iunie 2022 numărul de investitori a urcat cu 35%.

 

Sursa: www.zf.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri