2.4 C
București
joi, 2 februarie 2023

Bazele de date ale Sistemului vamal vor fi consolidate

Publicat pe


Asocierea Arobs Systems (lider) și Wing Leading Edge va furniza Ministerului Finanțelor Publice o soluție hardware și software destinată consolidării bazelor de date necesare funcționării componentelor Sistemului Informatic Integrat Vamal. Estimat la 27,22 milioane de lei, fără TVA, contractul a fost semnat pentru suma de 26,91 milioane de lei, fără TVA.

Soluția hardware și software va fi livrată în termen de 120 de zile de la semnarea contractului, respectiv până în martie 2023.

Terț în cadrul asocierii este firma Dataware Consulting.

„Sistemul Informatic Integrat Vamal (SIIV) este cea mai importantă verigă tehnologică necesară pentru funcționarea sistemului vamal din România. SIIV este un conglomerat de mai multe sisteme, unele implementate în parteneriat cu structurile responsabile din cadrul MFP/ANAF, care trebuie să asigure adaptarea sistemelor TIC cu noile cerințe ale Comisiei Europene și ale utilizatorilor (numărul acestora fiind în continuă creștere). SIIV este un sistem de importanță strategică, ce necesită o protecție deosebită pe domeniul securității informatice și are un nivel ridicat de sensibilitate al datelor/informațiilor prelucrate, nefuncționalitatea acestuia având un impact major asupra activităților cu specific vamal.

Din aceste motive, este necesar să fie asigurate continuitatea funcționării, securitatea, integritatea, și disponibilitatea datelor/informațiilor ce fac obiectul tranzacțiilor economice. Se dorește migrarea către o arhitectură care poate asigura funcționarea în bune condiții a site-ului principal chiar și în cazul unui defect tehnic pe oricare dintre componente, și totodată asigură o reluare a activității de business pe mediul de DR și Test/Dezvoltare, în cazul apariției unei situații de dezastru pe mediul de producție.

De asemenea, se dorește implementarea Oracle Real Application Cluster pentru toate bazele de date de Producție și păstrarea unei copii permanent replicată la site-ul de recuperare în caz de dezastru”, scrie în caietul de sarcini.

CITEȘTE ȘI VIDEO Fostul primar Florin Cârciumaru, reținut pentru mărturie mincinoasă. Spălare cu jet de apă a Porții Sărutului

Achiziția platformei tehnice destinată consolidării bazelor de date Oracle are în vedere asigurarea infrastructurii necesare funcționării SIIV, respectiv arhitectura fizică necesară funcționării BD Oracle licențiate cel puțin la versiunea 19C, în condiții de optimizare a costurilor privind licențierea Oracle prin raportare și la arhitectura existentă, se arată în document.

Achiziția soluției destinată bazelor de date necesare funcționării SIIV are în vedere salvarea și asigurarea copiilor de siguranță ale infrastructurii IT, contribuind la asigurarea unui grad ridicat de continuitate, disponibilitate și siguranță a SIIV , protecția datelor gestionate în cadrul sistemului informatic al MF și alinierea MF cu strategiile asumate și cu eforturile întreprinse la nivel național, în domeniul protecției infrastructurilor critice.

Proiectul este inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Mișcare gândită la nivel politic: Publicitatea pentru cazinouri, jocuri de noroc, pariuri - interzisă în România CITEȘTE ȘI Mișcare gândită la nivel politic: Publicitatea pentru cazinouri, jocuri de noroc, pariuri – interzisă în România

Arobs Systems a fost înfințată în luna mai a acestui an și este autorizată să desfășoare activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client).

Compania este controlată integral de AROBS Transilvania Software, companie fondată în anul 1998 de către Voicu Oprean și listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 6 decembrie 2021. Oprean deține aproape 64% din acțiunile firmei.

Wing Leading Edge a consemnat în 2021 un business de 21,9 milioane de lei din activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client).

Compania este controlată integral de Cristian Ioan Gilmeanu, potrivit termene.ro.Sursa: www.profit.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri