19.4 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023

Biofarm inregistreaza un profit net de 50,1 milioane lei in primul semestru

Publicat peBiofarm, (simbol bursier BIO) a înregistrat o creştere de 17% în cifra de afaceri pentru primul semestru al anului 2023, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent, informează un comunicat de presă al Biofarm, remis astăzi redacţiei.

Profitul net pentru primul semestru al anului 2023 a atins 50,1 milioane lei, înregistrând o creştere semnificativă de aproximativ 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În ceea ce priveşte EBITDA, compania raportează o creştere de 3%, atingând un nivel de 61,2 milioane lei, precizează sursa citată.

Cătălin Vicol, director general Biofarm a declarat: „Rezultatele solide înregistrate în primul semestru al acestui an reflectă angajamentul nostru continuu faţă de inovaţie, calitate şi satisfacţia clienţilor. Deşi ne-am confruntat cu creşteri ale preţurilor la materii prime şi ambalaje, fluctuaţii în preţurile energiei electrice şi gazelor naturale, precum şi o concurenţă intensă în industria farmaceutică, inclusiv în recrutarea persoanelor calificate, această performanţă reflectă eforturile noastre continue de a oferi produse relevante pentru nevoile actuale ale consumatorilor şi de a asigura o experienţă de încredere pentru toţi cei care utilizează produsele noastre”, conform sursei citate.

Investiţia în cercetare şi dezvoltare rămâne o prioritate esenţială pentru Biofarm, pentru a putea continua să răspundă nevoilor mereu schimbătoare ale consumatorilor. De altfel, în primul semestru al anului, Biofarm ocupa locul 2 în Consumer Healthcare (CHC), după numărul de unităţi vândute, relatează sursa citată.Sursa: www.bursa.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri