-0.1 C
București
miercuri, 1 februarie 2023

Bitcoin a scăzut joi, după ce FED a indicat că urmează noi majorări ale dobânzilor

Publicat pe


Sursă foto: Hepta

Bitcoin a scăzut joi, după ce Rezerva Federală a SUA a indicat că urmează noi majorări ale dobânzilor, în contextul în care investitorii au continuat să monitorizeze consecinţele prăbuşirii FTX, informează CNBC.

Bitcoin a scăzut de la pragul de 18.000 de dolari după ce Rezerva Federală a SUA și-a majorat rata dobânzii de referință cu 0,5 puncte procentuale la cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, Fed a indicat de asemenea că anul viitor, cel mai probabil, vor exista noi creșteri.

Acțiunile americane au scăzut după decizia Fed de joi, iar Bitcoin a devenit strâns legat de indicii bursieri din SUA, în special de indicele Nasdaq.

Investitorii încă au atenția îndreptată asupra consecințelor prăbuirii recente a FTX, care a dus la falimentul companiei și la arestarea fondatorului Sam Bankman-Fried.

Și Ethereum, care atinsese miercuri un maxim de peste o lună de peste 1.350 de dolari, a scăzut joi, informează CNBC. Criptomoneda se tranzacţiona la aproximativ 1.286,97 dolari.

Între timp, Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume, a fost supusă presiunilor după ce a întrerupt retragerile de stablecoin USDC în această săptămână, investitorii temându-se de problemele la nivelul companiei.

Sursa: alephbusiness.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri