1.9 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

Bosch va investi 3 miliarde de euro în afacerea cu cipuri până în 2026

Publicat pe


Până în 2026, Bosch planifică să investească alte 3 miliarde de euro în divizia sa de semiconductori, ca parte din programul de finanțare IPCEI pentru microelectronică și tehnologia comunicațiilor.

„Microelectronica este viitorul și este vitală pentru succesul tuturor domeniilor de afaceri Bosch. Prin aceasta, deținem o cheie principală pentru mobilitatea de mâine, Internetul lucrurilor și ceea ce noi, la Bosch, numim tehnologia care reprezintă ‘Tehnică pentru o viață’,” a declarat Dr. Stefan Hartung, președintele consiliului de administrație Bosch, în cadrul evenimentului Bosch Tech Days 2022 de la Dresda, Germania.

Unul dintre proiectele pe care Bosch intenționează să le finanțeze cu această investiție este construirea a două noi centre de dezvoltare – în Reutlingen și Dresda – la un cost cumulat de peste 170 de milioane de euro.

În plus, compania va cheltui 250 de milioane de euro anul viitor pentru crearea unui spațiu steril suplimentar de 3.000 de metri pătrați la fabrica sa de plăcuțe semiconductoare din Dresda.

„Ne pregătim pentru creșterea continuă a cererii de semiconductori – de asemenea, în beneficiul clienților noștri. Pentru noi, aceste componente în miniatură înseamnă o afacere mare”, a spus Hartung.

Bosch vrea să crească competitivitatea Europei

În cadrul Legii Europene privind Cipurile, Uniunea Europeană și guvernul federal german oferă fonduri suplimentare pentru a dezvolta un ecosistem robust pentru industria europeană de microelectronice. Scopul este de a dubla ponderea Europei din producția globală de semiconductori de la 10 la 20 de procente până la sfârșitul deceniului.

Noul IPCEI recent lansat pentru Microelectronică și Tehnologia Comunicațiilor este destinat în primul rând să promoveze cercetarea și inovarea.

„Europa poate și trebuie să își valorifice propriile puncte forte în industria semiconductorilor. Mai mult ca niciodată, obiectivul trebuie să fie producerea de cipuri pentru nevoile specifice ale industriei europene. Și asta înseamnă nu numai cipuri la nivelul inferior pe scara nanometrică”, a mai precizat Hartung.

Componentele electronice utilizate în industria electromobilității, de exemplu, necesită dimensiuni de proces între 40 și 200 de nanometri. Exact pentru acest lucru sunt proiectate fabricile de cipuri Bosch.

Extindere semnificativă a producției de cipuri

Această nouă investiție în microelectronică deschide, de asemenea, noi domenii de inovație pentru Bosch.

„A fi lider în inovare începe cu cea mai mică dintre componentele electronice: cipurile semiconductoare”, a spus Hartung.

Noile domenii de inovație la Bosch includ sisteme integrate pe un cip, cum ar fi senzorii radar pe care un vehicul îi utilizează pentru a efectua scanări la 360 de grade ale împrejurimilor sale în timpul conducerii automatizate. Bosch va căuta acum să îmbunătățească astfel de componente, făcându-le mai mici, mai inteligente și, de asemenea, mai ieftine de produs.

De asemenea, Bosch lucrează la modificarea în continuare a propriilor sisteme microelectromecanice (MEMS), în special pentru industria bunurilor de larg consum.

Unul dintre lucrurile pe care cercetătorii companiei îl folosesc în prezent cu această tehnologie pentru dezvoltare este un nou modul de proiecție care este atât de mic încât poate fi încorporat în brațul unei perechi de ochelari inteligenți.

„Pentru a ne consolida poziția de lider pe piața tehnologiei MEMS, plănuim, de asemenea, să fabricăm senzorii noștri MEMS pe plăcuțe de 300 de milimetri. Producția este programată să înceapă în 2026. Noua noastră fabrică de plăcuțe ne oferă oportunitatea de a crește producția – un avantaj pe care intenționăm să-l exploatăm la maximum.”, a mai spus președintele consiliului de administrație Bosch.

Bosch construiește un nou centru de testare pentru semiconductori

Bosch este lider în industria auto pentru dezvoltarea și fabricarea semiconductorilor. Aceste cipuri sunt folosite nu numai în aplicații auto, ci și în industria bunurilor de larg consum. Bosch este activ în acest domeniu de peste 60 de ani. Fabrica Bosch de semiconductori din Reutlingen, de exemplu, produce cipuri pe plăcuțe de 150 și 200 de milimetri de 50 de ani.

La fabrica companiei din Dresda, fabricarea de cipuri pe plăcuțe de 300 de milimetri a început în 2021. Printre semiconductorii fabricați în Reutlingen și Dresda se numără circuite integrate specifice aplicațiilor (ASIC), senzori pentru sisteme microelectromecanice (MEMS) și semiconductori de putere.

De asemenea, Bosch construiește un nou centru de testare pentru semiconductori în Penang, Malaysia. Începând cu 2023, acest centru va fi folosit pentru a testa cipurile și senzorii semiconductori finiți, a anunțat compania Bosch într-un comunicat.Sursa: www.capital.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri