-3.2 C
București
miercuri, 8 februarie 2023

Breitling își omagiază fondatorii

Publicat pe|
1 views

Breitling a lansat trei cronografe noi, care îi omagiază pe fondatorii brandului. Léon Breitling a înființat atelierul de orologerie care îi poartă numele acum aproape 140 de ani, în localitatea elvețiană Saint-Imier din munții Jura. Fiul său, Gaston, i-a luat locul la conducerea firmei 20 de ani mai târziu, fiind responsabil de lansarea ceasurilor pentru piloți pentru care Breitling a devenit atât de apreciat.

La rândul său, fiul lui Gaston, Willy, a preluat afacerea familiei din 1932, de numele său fiind legată colecția Premier. Lansată înainte de sfârșitul celui de Al Doilea Război Mondial, într-o perioadă în care ceasurile de mână erau considerate instrumente profesionale folosite cu precădere de piloți, navigatori sau ingineri, colecția Premier a fost văzută drept antidotul lui Willy Breitling la austeritate.

Dacă Breitling era respectat pentru precizia cronografelor sale, Willy a considerat că venise momentul în care ceasul de mână să devină o declarație de stil și purtătorul unui mesaj optimist într-o perioadă tulbure. Aceste idei s-au concretizat în eleganta colecție Premier, care a debutat în 1943.

Astăzi, Breitling își reafirmă atașamentul față de aceste idei lansând cronograful Premier B21 Tourbillon 42. Cele trei noi modele, dedicate lui Léon, Gaston și Willy Breitling, au ca numitor comun tourbillon-ul. Elementele definitorii ale liniei Premier – numerele arabice care indică orele și cele două butoane pătrate de pe dreapta – sunt păstrate și în noua colecție, al cărei trademark este tourbillon-ul plasat în dreptul orei 12.

Premier B21 Chronograph 42 Tourbillon Léon Breitling
Premier B21 Chronograph 42 Tourbillon Willy Breitling
Premier B21 Chronograph 42 Tourbillon Gaston Breitling

„Echipa fondatoare revine”, pare să fie mesajul pe care vrea Breitling să-l transmită cu noua colecție. Léon a fost meșterul care a ridicat standardele de precizie ale industriei orologere, Gaston a fost inovatorul care a dat cronografului sensul său modern, iar Willy a fost estetul care a dus ceasul de mână de la obiect utilitar la accesoriu de stil. Definit ca brand de un trio de personalități unice, conectate peste timp de pasiunea pentru orologerie, Breitling își găsește inspirația într-un trecut ilustru pe care îl aduce la viață omagiind deopotrivă pasiunea pentru mecanica de precizie și magia cu care adesea este asociată arta orologeriei.Sursa: www.forbes.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri