0.1 C
București
luni, 6 februarie 2023

Breșă de securitate indicată pentru WhatsApp, care ar fi expus numerele de telefon a 360 de milioane de utilizatori din 108 țări. Reacția companiei

Publicat pe


O breșă de securitate în aplicația WhatsApp ar fi expus numerele de telefon a circa 360 de milioane de utilizatori din 108 țări, potrivit unei analize realizate de o multinațională specializată în securitate cibernetică.

Numerele de telefon ale 360 de milioane de utilizatori ai acestei aplicații de mesagerie s-ar afla deja pe Darknet, unde au fost scoase la vânzare, potrivit datelor difuzate de compania de securitate cibernetică Check Point, transmite EFE, citată de Agerpres.

CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Industria locală de software va înregistra un nou record. UiPath a depășit IBM în România

Surse de la WhatsApp au afirmat totuși că nu este vorba „de o scurgere de date” și și-au exprimat dezamăgirea pentru faptul că această companie, care se ocupă cu securitatea cibernetică, „a cumpărat o listă cu numere de telefon care circulă pe internet pentru a repeta afirmații fără nicio bază cu scopul de a obține publicitate gratuită”.

Compania Check Point a difuzat joi rezultatele analizei sale cu privire la arhivele privind datele utilizatorilor acestei aplicații și a dat asigurări că în ultimele patru zile aceste arhive, care includ prefixe de apelare, s-au pus în vânzare pe darknet „și sunt distribuite la liber în rândul delincvenților cibernetici”.

ULTIMA ORĂ Datele a milioane de utilizatori Twitter, publicate pe un forum de hacking. Veștile proaste pentru Twitter nu se opresc aici CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Datele a milioane de utilizatori Twitter, publicate pe un forum de hacking. Veștile proaste pentru Twitter nu se opresc aici

Informația care se vinde este doar numărul de telefon activ și în niciun caz conținutul mesajelor utilizatorilor, a explicat Check Point, care remarcă faptul că este totuși vorba despre un atac la scară largă asupra unei aplicații foarte populare și care este folosită de milioane de persoane în întreaga lume.

Între consecințele imediate ale acestei „breșe”, Check Point a menționat posibilitatea ca aceste numere de telefon să fie folosite în atacuri de tip „phishing” chiar prin intermediul aplicației și, tocmai de aceea, a insistat asupra importanței ca toți utilizatorii să fie foarte atenți la mesajele pe care le primesc și să fie precauți înainte de a face „click” pe orice link și mesaj primit pe aplicație.Sursa: www.profit.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri