2.3 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

Brokerii de la Bursă: Următoarele 6-12 luni ar putea fi perioada ideală de achiziţii pentru deceniul care vine. Nu contează preţul, că e mai ieftin cu 10-20% acum, peste cinci ani nu mai contează cum ai cumpărat astăzi. Important este să îţi dublezi banii în acţiuni sau să faci 30-40% în obligaţiuni

Publicat peConferinţa ZF Piaţa de capital 2022 a fost realizată în parteneriat cu Bursa de Valori Bucureşti, ROCA Industry, Fondul Proprietatea, ONE United Properties, Safetech Innovations, Sphera Franchise Group, Softbinator Technologies, Agista, Agroland, Holde Agri Invest şi Bittnet Group.

Bursa locală a atins pragul de 100.000 de investitori în 2022, relevant din punct de vedere istoric Anul acesta a fost unul dintre puţinii ani în care numărul tranzacţiilor înregistrate a depăşit nivelul de un milion.

Actorii din piaţa de capital sunt de părere că turbu­lenţele pe care le traver­sează Bursa în perioada actuală pot deveni o oportunitate privite dintr-o perspectivă pe termen lung, întrucât provocările din prezent vor fi depăşite, iar cele mai bune randamente ar putea fi obţinute de cei care fac achiziţii în următoarele 6-12 luni, după cum arată una dintre concluziile conferinţei ZF Piaţa de capital 2022, care s-a desfăşurat marţi.

„Credem că în următoarele 6-12 luni va urma una dintre cele mai bune perioade de investiţii pentru următorii 10 ani. Nu contează preţul, că e mai ieftin cu 10-20% acum, peste cinci ani nu mai contează cum ai cumpărat astăzi. Important este să îţi dublezi banii în acţiuni sau să faci 30-40% în obligaţiuni“, a explicat Ioan Gheorghiu, deputy manager în cadrul Amundi Asset Management.

Evenimentul a fost deschis de Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, care a trasat o radiografie optimistă pentru bursa locală, mai ales în contextul în care aceasta atins în 2022 pragul de 100.000 de investitori, pe care îl urmărea de mai mulţi ani. „Vedem o piaţă care creşte ca vizibilitate, o percepţie îmbunătăţită, un val de listări care continuă chiar dacă a încetinit, acum câteva zile am depăşit pragul de 1 milion de tranzacţii pe piaţa principală, pe piaţa de acţiuni. Dacă vă uitaţi în istorie o să vedeţi că au fost doar patru sau cinci ani în care am avut mai mult de 1 milion de tranzacţii anuale“, a spus Hanga.

Conferinţa ZF Piaţa de capital 2022 a fost realizată în parteneriat cu Bursa de Valori Bucureşti, ROCA Industry, Fondul Proprietatea, ONE United Properties, Safetech Innovations, Sphera Franchise Group, Softbinator Technologies, Agista, Agroland, Holde Agri Invest şi Bittnet Group.

Sursa: www.zf.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri