1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023

Bucureştiul „fierbe”. Vremea va deveni caniculară începând de marţi, disconfortul termic se va accentua

Publicat peÎn următoarele zile, maximele vor fi de 34…37 de grade şi minimele de 18…21 de grade. Cerul va fi variabil, iar îndeosebi marţi şi vineri după-amiaza vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, scrie scrie Agerpres.

De altfel, o informare de disconfort termic şi caniculă emisă luni de ANM vizează întreaga ţară, în intervalul 10 – 14 iulie. Temperaturile vor ajunge la 37 de grade sau chiar să ajungă la 38-39 de grade la umbră. Cu siguranță joi, posibil cea mai caldă zi din acest episod și în același timp, indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile resimțite cu siguranță peste 40-42°. Vorbim și de fenomene de instabilitate atmosferică în partea de vest, centru-nord, precum și zona de munte. Astfel încât, într-adevăr, chiar dacă la sfârșitul acestei săptămâni, mai ales vineri și sâmbătă vom consemna aceste episoade, cu siguranță după aceste episoade de duminică, din nou vor fi temperaturi în creștere și este posibil ca și parcursul săptămânii viitoare să fie caracterizat de aceeași evoluție din punct de vedere meteorologic”, spune Elena Mateescu, director ANM.

„Pe măsură ce ne vom apropia de ziua de joi, care pare la acest moment, după ultimele date, să fie cea mai caldă din acest episod și de până în prezent, așa cum arată, cu siguranță, miercuri și joi vom interveni prin ipoteze meteorologice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 şi 37 de grade şi disconfortul termic se va accentua în special în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Este posibil, cu siguranță să vorbim cel puțin de temperaturi resimțite peste 40, peste 42° cu siguranță peste 42° ceea ce ar însemna că ar fi cea mai călduroasă zi din istorie la acest moment, cea mai caldă pentru acest episod din această vară”, a mai spus Elena Mateescu, director ANM, le emisiunea Newsline de la România TV.Sursa: www.economica.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri